Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Poporului, Renate Weber, va primi Premiul 'Secera şi Ciocanul' din partea Societăţii Timişoara

Renate Weber

Societatea Timişoara a anunţat că printre premianţii din acest an se numără Avocatul Poporului, Renate Weber. Aceasta care primeşte premiul "Secera şi Ciocanul", pentru "susţinerea în Parlamentul european a încercărilor de subminare a statului de drept în România, proces iniţiat şi promovat de Liviu Dragnea, fost preşedinte al PSD", anun'[ news.ro.

"La împlinirea a 31 de ani de la lansarea Proclamaţiei de la Timişoara, Societatea Timişoara reafirmă principiile şi valorile în care a crezut şi pentru care a luptat de la început”, se arată într-un comunicat de presă, de joi, al Societăţii Timişoara.

Premiile acordate în acest an sunt:

Premiul "Speranţa” - Thierry Wolton (istoric specializat în istoria regimurilor criminale comuniste. Autor al recentei trilogii publicate la Editura Humanitas: „O istorie mondială a comunismului. Călăii. Victimele. Complicii”). Premiul „Speranţa“ se acordă pentru cea mai însemnată contribuţie la instaurarea democraţiei, destrămarea structurilor comuniste şi menţinerea speranţei.

Citește și: Noi MĂRTURII despre crimele de la spitalul din Sibiu: Angajații ATI mizau pe internații fără aparținători

Premiul "Secera şi Ciocanul” - Renate Weber (pentru susţinerea în Parlamentul european a încercărilor de subminare a statului de drept în România, proces iniţiat şi promovat de Liviu Dragnea, fost preşedinte al PSD). Premiul „Secera şi ciocanul“ se acordă „pentru efortul depus întru conservarea şi susţinerea sistemului şi structurilor (neo)comuniste în România“.

Premiul "Ion Monoran” - Traian Orban (rănit în revoluţie, fost preşedinte al Asociaţei Memorialul Revoluţiei). Premiul „Ion Monoran“ se acordă „pentru stăruinţa în demersurile de a decanta valorile morale în societatea românească“ (Ion Monoran, poet, membru fondator al Societăţii şi ziarului „Timişoara“ -la care a scris până la moartea sa, în 1993-, a fost cel care, în 16 decembrie 1989, a oprit tramvaiele în Piaţa „Maria“, moment esenţial în declanşarea Revoluţiei de la Timişoara.)

Premiul "Alexandra Indrieş” - Grupul de investigaţii “Recorder”. Premiul „Alexandra Indrieş“ se acordă „pentru contribuţia avută, prin intermediul cuvântului scris, la dezvoltarea spiritului civic, la promovarea principiilor democraţiei şi ale statului de drept în România“ (Alexandra Indrieş, fost deţinut politic, scriitoare, membru fondator al Societăţii „Timişoara“, editorialist al ziarulului „Timişoara“, a murit în 1993.)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.