Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Poporului s-a autosezizat de URGENȚĂ, după imaginile care au îngrozit România

spitalul de arsi pacient viermi urechi cap ceafa

Imaginile de la ”Spitalul de Arși”, în cadrul cărora se vede un pacient în stare gravă căruia îi umblă virmii pe cap au scandalizat întreaga țară. Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, s-a autosesizat de urgență atât pentru acest caz, cât și pentru cel al femeii care ar fi murit în urma unei transfuzii greșite de sânge.

Citește și: Cătălin Tolontan a publicat IMAGINI CUTREMURĂTOARE: Pacient la Spitalul de Arși cu VIERMI în cap

"Sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a articolului 22 şi articolului 34 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii", precizează Avocatul Poporului.

O femeie ar fi decedat la Spitalul de Arsuri din Bucureşti, în urma unei transfuzii de sânge provenit de la donatori dintr-o altă grupă. Pacienta a fost internată în 13 iunie 2016, când i s-a făcut transfuzia. A doua zi a intrat în şoc posttransfuzional, decesul survenind după o săptămână. Cazul a fost prezentat Direcţiei de Sănătate Publică abia în 27 iunie 2016, aminteşte Avocatul Poporului.

În cel de-al doilea caz, site-ul Tolo.ro a publicat o imagine în care se văd viermi, cel mai probabil larve de muşte, pe gâtul unui pacient internat cu arsuri la Secţia de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului de Arsuri din Bucureşti.

Respectivul pacient a decedat, conform declaraţiei purtătorului de cuvânt al spitalului, Adrian Stănculea, însă nu din cauza larvelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.