Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Poporului se implică, după ce la Spitalul Universitar din București s-a intrat în GREVA FOAMEI

Inquam Photos / Octav Ganea
Ciorbea

Avocatul Poporului a demarat o anchetă, după ce mai mulți asistenți medicali au intrat în greva foamei la Spitalul Universitar din București, ca urmare a condițiilor de muncă extrem de dificile.

Citește și: Radu Tudor a lansat un SONDAJ public: Călin Popescu Tăriceanu îl UMILEȘTE pe Liviu Dragnea

”Avocatul Poporului i-a vizitat pe greviștii foamei de la Spitalul Universitar de Urgență București și va efectua o anchetă cu privire la condițiile din unitatea spitalicească, condiții semnalate de asistenții medicali aflați în greva foamei. Sesizarea din oficiu și ancheta vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 34 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății.

Reprezentanții Avocatului Poporului s-au deplasat ieri, 21 august 2018, la Spitalul Universitar de Urgență București, unde au avut o întâlnire cu asistenții medicali aflați în greva foamei. În cadrul întrevederii, reprezentanții instituției au făcut apel la greviștii foamei să renunțe la gestul lor extrem. Protestatarii au reiterat motivele pentru care au recurs la greva foamei, respectiv:

Lipsa materialelor, improprii din punctul de vedere al curățeniei în saloane atât pentru pacienți cât și pentru personal;

Lipsa personalului mediu medical;

Neacordarea drepturilor salariale conform legislației în vigoare, sporuri, vouchere de vacanță (li s-a pus în vedere alegerea, fie a voucherelor de vacanță, fie a sporurilor de periculozitate)

Anterior, în urma apariției în mass-media a informațiilor privind protestul cadrelor medicale de la Spitalul Universitar de Urgență București și a două petiții primite în legătură cu situația asistenților medicali greviști ai foamei de la același spital, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, în data de 9 august 2018 și a cerut lămuriri conducerii unității spitalicești. Aceasta a răspuns, printr-o adresă, din 20 august 2018, că informațiile difuzate în spațiul public sunt tendențioase, incorecte și calomnioase.

În plus, în ultimele zile au apărut în spațiul public și informații privind faptul că un protestatar rănit la manifestația din Piața Victoriei, din 10 august 2018, ar fi contactat o bacterie după intervenția chirurgicală efectuată în Spitalul Universitar de Urgență București.

Toate aspectele sus-menționate vor fi avute în vedere cu prilejul demersurilor ce vor fi efectuate de către Avocatul Poporului”, arată un comunicat al Avocatului Poporului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.