Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Poporului, sesizare din oficiu, după dezvăluirile lui Tolontan

avocatul poporului

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează anchetă în cazurile de la Casa de Copii Dacia din Brașov și Centrul Social Sfânta Maria din București. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art 49 din Constituția României privind protecția copiilor și a tinerilor.

Ancheta la Casa de Copii Dacia va fi efectuată de către reprezentanții Domeniului pentru Prevenirea Torturii și cei ai Biroului Teritorial Brașov, iar investigația la Centrul Social Sfânta Maria este realizată de către reprezentanții Domeniului pentru Prevenirea Torturii.

Dezvăluiri ÎNFIORĂTOARE: Copiii din centre, 'liniștiți' cu pastile

Site-ul http://www.tolo.ro/ a publicat, în 22 iunie 2016, o investigație jurnalistică din care rezultă că la centrul de plasament Dacia, județul Brașov, 12 copii din cei 28 din centru sunt tratați cu medicamente pentru schizofrenie ca sa stea liniștiți. Conform respectivului site, copiii au fost duși la psihiatru unde au fost diagnosticați cu tulburări de conduită, deficit de atenție și hiperactivitate. Pentru aceste afecțiuni, au primit medicamente dure, din categoria narcoleptice, pe care le-au luat ani în șir. Conform prospectelor, medicamentele administrate acestor copii sunt indicate pentru schizofrenie, crize maniacale, Parkinson, epilepsie și ADHD. Efectele secundare au apărut imediat.

Mass-media a relatat și cazul de la Centrul Social Sfânta Maria din București, unde a fost declanșată o anchetă de proporții și au avut loc descinderi ale autorităților, unii angajați ai centrului fiind acuzați că îi bat pe copii și le fură mâncarea. Anchetatorii susțin că, din 2014 și până în prezent, mai multe nereguli au existat în această instituție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.