Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Toni Neacșu intervine exploziv în scandalul recursului compensatoriu: 'Guvernul s-a faultat singur. Eroarea e deplină'

adrian toni neacsu

Avocatul Toni Neacșu are o nouă intervenție în scandalul recursului compensatoriu, afirmând miercuri, pe Facebook, că gafele de comunicare și poziționare ale Ministerului Justiției duc la modificarea legii recursului compensatoriu.

„Deci gafele de comunicare si pozitionare ale Ministerului Justitiei duc la modificarea legii recursului compensatoriu. Evident incep alte complicatii juridice, intrucat in materie penala se aplica legea mai favorabila, chiar si retroactiv. Guvernul s-a faultat singur. Eroarea e deplina. Satisfactia data opiniei publice, legitim ingrijorata, nu are nici o legatura cu realitatea aplicarii Legii nr. 169/2017.”, scrie Neacșu pe Facebook.

Ministrul Justiției a avut astăzi o întrevedere cu premierul Dăncilă pentru a discuta pe marginea recursului compensatoriu. Premierul a declarat, marți la Strasbourg, că recursul compensatoriu a fost inițiat de Cabinetul Cioloș, fiind o decizie „neinspirată”.

ALERTĂ Tudorel Toader iese la RAMPĂ după ședința cu Viorica Dăncilă și atacul lui Klaus Iohannis - Declarații de presă ale ministrului Justiției

De asemenea, Tudorel Toader a venit, marți, cu precizări privind recursul compensatoriu și prezintă traseul proiectului de lege, în concluzie subliniind că Ministerul Justiției nu a fost de acord cu modificările propuse deoarece a fost luat în considerare studiul de impact primit de la Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).

„Ministerul Justiției nu a fost de acord cu modificările propuse, luând în considerare și studiul de impact primit de la Administrația Națională a Penitenciarelor. Camera Deputaților a extins beneficiul și pentru alte criterii. Curtea Constituțională a fost sesizată în controlul a priori. Ministerul Justiției s-a exprimat în sensul că legea este neconstituțională”, a scris ministrul Justiției, marți, pe Facebook.

În ultima perioadă au fost lansate în spațiul public critici față de recursul compensatoriu, întrucât mai mulți deținuți eliberați au recidivat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.