Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Toni Neacşu distruge propaganda mascată a procurorilor: Beneficii majore pentru stat prin noua lege privind combaterea evaziunii fiscale

Toni Neacsu

Avocatul Toni Neacşu demontează argumentele celor care susţin că noua lege privind combaterea evaziunii fiscale are efecte negative, printre care şi faptul că scapă mai multe persoanje celebre de închisoare. Neacşu susţine că acest gen de discurs este promovat de unii procurori, cum este Alexandra Lăncrănjan (DNA), prin apropiaţii din presă. Avocatul explică faptul că statul are de câştigat de pe urma noilor reglementări, prin recuperarea de sume uriaşe la buget.

"Unii jurnaliști au făcut o fixație în a promova nemulțumirea prăpăstioasă( dar de înțeles) a procurorilor cu privire la efectele chipurile nocive ale legii promulgate de președinte prin care inculpații acuzați de evaziune fiscală pot scăpa de pedeapsă dacă achită integral prejudiciul, care se adaugă o sumă considerabilă (plus 20% și plus, mai ales, dobânzile și penalitățile).

De data aceasta, materialul de mai jos (un articol din g4media.ro, n.r.) este cea mai bună propagandă în favoarea legii.

La un calcul sumar, articolul însuși nefiind foarte documentat, cele 7 dosare pe care le prezintă jurnalistul s-ar putea închide dacă inculpații achită integral și imediat suma de 146 de milioane de euro (prejudiciul majorat cu 20%), la care se adaugă 0,02% pe zi de întărziere dobînzi și 0,08% pe zi de întârziere penalități, ceea ce urcă suma pe care ei trebuie s-o achite la valori colosale.

Dobânzile și penalitățile fiscale pentru fiecare an de întârziere (adică de la data la care trebuiau achitate taxele evazionate la stat) reprezintă nu mai puțin de 52 de milioane euro.

Cum în astfel de dosare obligațiile de plată sunt de ani și ani de zile, în cele din urmă cele 7 dosare de frica cărora se plânge în material se vor putea închide dacă statul român încaseaza imediat sume astronomice de peste jumătate de miliard de euro. Ce spuneți, merită?

Ca să fiu și mai concret de atît, plecând de la datele din dosar rezultă că Sebastian Ghiță ar putea scăpa de pedeapsa pentru evaziune (dacă se va dovedi ca e vinovat desigur) dacă pentru cele 20 milioane euro presupus evazionate în 2013 va achita imediat bugetului de stat suma de aproape 89 milioane euro (20 mil prejudiciul, 4 milioane majorarea cu 20% și 57 de milioane dobânzi și penalități ale sumei pe 8 ani)!!!

De altfel, ca să lămurim și mai bine propaganda asta, aproape niciodată o persoană nu este trimisă în judecată doar pentru evaziune fiscală ci și pentru alte infracțiuni (spălare de bani, grup infracțional organizat șa.) pentru care plata prejudiciului nu are nici un efect.

PS Despre sursele de autoritate folosite în material (d-na procuror Alexandra Lăncrăjan) nu mai zic absolut nimic de vreme ce nu cunosc sau se prefac că nu cunosc faptul că legea obligă și la plata dobanzilor și penalităților fiscale", scrie Avocatul Toni Neacşu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.