Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Azerbaidjan și Ungaria discută despre aprovizionarea cu gaze și energie verde

Aze Media
greean energy energie verde azerbaidjan

Ministrul Energiei din Azerbaidjan, Parviz Shahbazov, s-a întâlnit cu ministrul ungar al Afacerilor Externe și Comerțului, Péter Szijjártó, în cadrul celei de-a treia reuniuni a miniștrilor Energiei din cadrul Organizației Statelor Turcice (OTS), care a avut loc la Budapesta, relatează Azernews, citând Ministerul Energiei, anunță azernews.az.

În cadrul reuniunii au fost discutate aspecte legate de cooperarea în formatul OST, Acordul privind parteneriatul strategic în domeniul dezvoltării și transportului de energie verde între Azerbaidjan, Georgia, Ungaria și România, precum și implementarea Memorandumului de înțelegere privind cooperarea în domeniul gazelor naturale.

În cadrul reuniunii s-a aflat că furnizarea de gaze către Ungaria va începe până la sfârșitul anului 2023. De asemenea, a avut loc un schimb de opinii cu privire la măsurile necesare pentru punerea în aplicare a proiectului coridorului de energie verde, care include producția de energie verde în Marea Caspică, instalarea diferitelor linii pentru transportul acestei energii, instalarea unui cablu submarin în Marea Neagră și livrarea acesteia pe piețele mondiale.

În timpul conversației, au fost luate în considerare și posibilitățile de extindere a participării companiei MOL la dezvoltarea zăcămintelor de petrol și gaze din Azerbaidjan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.