Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Azerbaidjanul poate adăuga noi surse de gaze pentru Coridorul Sudic de Gaze

Business24.ro
conducta gaze

Campurile din Azerbaidjan, cum ar fi Shafag-Asiman și Umid-Babek, pot fi folosite pentru a extinde Coridorul Sudic de Gaze (SGC), a declarat pentru Trend vicepreședintele BP Azerbaijan Bakhtiyar Aslanbayli.

Citește și: Victor Negrescu: 'România a exportat servicii IT&C de 4,5 miliarde de euro în 2018'

El a spus că Coridorul Sudic de Gaze poate fi extins în două direcții. "Prima direcție include resursele de gaz din Azerbaidjan și nu numai Shah Deniz, ci și alte domenii, cum ar fi Shafag-Asiman, Umid-Babek, câmpurile operate de SOCAR și alte domenii", a menționat el. "A doua direcție include resursele de gaz din alte țări. Această întrebare depinde de disponibilitatea și interesul acestor țări" .

Aslanbayli a adăugat că există capacități tehnice de extindere a acestei conducte de gaze, adăugând că Coridorul Sudic de Gaze a fost conceput inițial într-un mod care să îi dubleze capacitatea. Aslanbayli a subliniat, de asemenea, că BP este destul de activă în implementarea acestui proiect.

Cea de-a 5-a reuniune ministerială a Consiliului consultativ al Coridorului Sudic de Gaze a avut loc la 20 februarie la Centrul Heydar Aliyev din Baku. Participanții la eveniment au inclus miniștrii de energie din statele membre ale Coridorului Sudic de Gaze și reprezentanții unui număr de organizații, precum și comisarul european pentru buget și resurse umane, co-președinte al consiliului consultativ al Coridorului Sudic de Gaze, Gunther Oettinger.

Coridorul Sudic de Gaze este unul dintre proiectele prioritare pentru UE și are în vedere transportul a 10 miliarde de metri cubi de gaz din Azerbaidjan din regiunea caspică prin Georgia și Turcia către Europa. Ceremonia de lansare a primei etape a Coridorul Sudic de Gaze a avut loc la Baku la 29 mai 2018, în timp ce ceremonia de deschidere a TANAP a avut loc la 12 iunie 2018 în orașul turc Eskișehir.

Gazul din câmpul Shah Deniz din Azerbaijan a trecut deja prin primul segment al Coridorului Sudic de Gaze - de la terminalul Sangachal până la extinsul Caucaz de Sud.

Trans-Adriatic Pipeline (TAP) și Trans-Anatolian Gaz natural (AAPN) au fost recent conectate la frontiera turco-greacă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.