Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Negrescu: 'România a exportat servicii IT&C de 4,5 miliarde de euro în 2018'

MAE
Victor Negrescu

Fostul europarlamentar, Victor Negrescu, salută succesul politicilor Partidului Social Democrat de susținere a sectorului IT.

“Industria IT&C românească a devenit foarte competitivă. Creșterea exporturilor a condus la o valoare record de 4,5 miliarde de euro în 2018. Creșterea cu 15% față de cea din anul 2017 a permis sectorului să depășească agricultura care are exporturi de 4 miliarde de euro. Efectiv, serviciile IT au ajuns să genereze, în 2017, 5,2% din PIB. Partidul Social Democrat a dezvoltat în anii 2000 politica de sprijin oferită industriei de IT&C și va continua să dezvolte inițiative menite să ajute la dezvoltarea acestui sector de viitor pentru economia românească. Sectorul IT&C reprezintă, de altfel, a doua mare categorie de exporturi de servicii din România, după serviciile de transport, reprezentând circa 20% din totalul de 22 miliarde de euro de servicii exportate în 2018.” a declarat Victor Negrescu.

Citește și: Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu directorul general al Organizației Internaționale pentru Proprietate Intelectuală, Francis Gurry

Fostul ministru a explicat că această dezvoltare se datorează atât expertizei umane în domeniu din România cât și politicilor guvernamentale care au constat în scutirea de taxe și impozite la salarii, ajutoare de stat pentru investiții semnificative sau scutirea pe impozitul reinvestit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.