Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Azerbaidjanul se așteaptă să producă volume semnificative de gaze în Marea Caspică până în 2028

ukerc.ac.uk
gaze energie

Azerbaidjanul se așteaptă să producă volume semnificative de gaze naturale din Marea Caspică până în 2028, a declarat ministrul adjunct al Energiei, Samir Valiyev, informează trend.az.

După cum a raportat Trend vineri, ministrul adjunct al Energiei al țării, Samir Veliyev, a spus acest lucru în timp ce a vorbit la a VI-a Conferință Internațională a Gazului din România.

El a menționat că gazele naturale vor fi produse din zăcăminte care sunt deja în curs de dezvoltare, inclusiv Umid, Azeri-Chirag-Deepwater Gunashli, precum și zăcământul Absheron.

În același timp, Veliyev a remarcat că programul de energie verde al Azerbaidjanului și pașii luați în direcția obținerii eficienței energetice vor elibera, de asemenea, unele volume de gaze naturale pentru a crește exporturile.

„Până la sfârșitul anului 2027, este planificată punerea în funcțiune a centralelor eoliene și solare cu o capacitate totală de 1.862 de megawați, care vor elibera peste 1 miliard de metri cubi de gaz”, a explicat viceministrul.

De menționat că producția de gaze în Azerbaidjan în trimestrul al treilea al anului 2023 s-a ridicat la 12 miliarde de metri cubi față de 10,98 miliarde de metri cubi pentru aceeași perioadă din 2022, înregistrând o creștere de 9,4%.

În al treilea trimestru al anului 2023, exporturile de gaze naturale s-au ridicat la 5,8 miliarde de metri cubi, în creștere cu 12,9% față de aceeași perioadă din 2022.

În al treilea trimestru al anului 2022, țara a exportat 5,2 miliarde de metri cubi de gaz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.