Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bacalaureat 2016

Astăzi a început o nouă sesiune de Bacalaureat. O sesiune la care s-au înscris 137.000 de elevi, dar de la care au decis să absenteze peste 45.000 de copii. Dintr-un foc, vorbim un număr destul de mare de tineri care rămân în afara oricărei șanse de a se pregăti profesional pentru a-și găsi un loc de muncă. Cel mai probabil, marea majoritate a lor provine din zona rurală.

Fiind în an electoral, este de așteptat ca promovabilitatea să fie cel puțin la nivelul lui 2014 (60.65%), asta deși rezultatele ultimilor ani sunt extrem de dezamăgitoare. Iar problema reală nu cred că este legată neapărat de gradul de promovabilitate. Ci de un sistem de educație ce pare din ce în ce mai în pragul colapsului.
Oferta educațională nu a mai suferit modificări esențiale de zeci de ani. Materiile predate sunt și ele atât de perimate încât l-ar face invidios chiar și pe învățătorul lui Creangă. Cadre didactice puține, prost plătite și slab pregătite. Elevi pentru care gramatica limbii române pare cu adevărat o bătălie mai grea chiar și decât cea de la Rovine.
În acest context, președintele Iohannis vine și propune un proiect național de educație, „România Educată„. Bine, pompos spus proiect național, câtă vreme prima parte a acestui proiect constă doar într-un site unde să își spună oamenii părerea.
Ori, de mai bine de 26 de ani, în sistemul educațional de la noi se spune foarte mult părerea.
Și se face foarte puțin. Și ne alegem astfel cu o mare masă de șomeri, de oameni care trec prin școală și nu rămân cu nimic, o masă de manevră convenabilă, mereu la dispoziția clasei politice.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.