Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bagajele a zeci de români, confiscate la granițe!

bagaje avion cabina

Zeci de români care au venit în Marea Britanie au primit amenzi de câte 2.700 lire sterline și au avut bunurile cu care voiau să intre în țară, confiscate la granițe. Odată cu impunerea Brexit-ului, Marea Britanie și-a impus totodată și propriul sistem de verificare, taxe și securizare la frontiere. Numeroși români se întorceau din România, înapoi în Regatul Unit cu pachete cu mâncare, diverse băuturi etc.

Dar, foarte mulți dintre ei s-au trezit cu probleme la frontiere. Polițiștii au verificat majoritatea bagajelor, deschizându-le și confidcând majoritatea lucrurilor pe care le aduceau cetățenii români în Regatul Unit.
Majoritatea românilor nu știau că pachetele pe care voiau să le aducă aveau nevoie de declarații vamale pentru a fi acceptate în Marea Britanie.

Nerespectând această regulă, unii au fost amendați. Totodată și firma de transport a fost amendată pentru că transporta pachete din România, fără actele necesare de tranzitare al teritoriului Regatului Unit.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.