Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bahmut, un oraș greu de cucerit! Evgheni Prigojin: 'Există un cartier care se numeşte 'Avion'. Este o fortăreaţă inexpugnabilă'

evgheni prigojin

Liderul companiei de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a recunoscut vineri că în Bahmut au loc "lupte grele" şi a exclus apropiata capturare completă a acestui oraş din estul Ucrainei, transmite EFE.

"Informez pe toată lumea în mod oficial: Bahmut nu a fost deocamdată capturat. Există un cartier care se numeşte 'Avion'. Este o fortăreaţă inexpugnabilă formată dintr-un şir de clădiri înalte situate în sud-vestul Bahmutului. Acolo se dau lupte foarte dure, foarte grele'', a declarat şeful ''wagneriţilor" într-o înregistrare audio postată pe Telegram.

El a susţinut că Bahmutul "va fi cucerit cu greu, în totalitate, mâine sau poimâine".

"De aceea vă cer (...) o mare favoare: lăsaţi-ne să ne terminăm treaba", a adăugat Prigojin.

El a dat din nou vina pe comandamentul militar rus pentru dificultăţile apărute în capturarea completă a oraşului, pe care, potrivit lui, unităţile wagnerite îl controlează în proporţie de 98% după aproape zece luni de lupte.

"Pentru cei care sunt interesaţi de detalii şi pentru a pune capăt speculaţiilor, brigăzile 4 şi 74 (de trupe ruseşti), care şi-au bătut joc de flancuri şi de zone înalte cheie, au permis forţelor armate ucrainene să avanseze din Ceasov Iar şi Konstantinovka în două direcţii, la nord şi la sud de Ivanivske", a explicat Prigojin.

Din această cauză, a adăugat el, la Bahmut are loc o ciocnire "practic frontală".

"Înaintam de la vest la est. Duşmanul (îşi) suplimentează (forţele) cu provizii, vehicule blindate şi armament în număr mare, tot ce are nevoie pentru a ne ţine piept. Şi de aceea progresul este foarte dificil', a subliniat el.

La rândul său, ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Hanna Maliar, a declarat vineri, citată de Reuters, că forţele ruse încearcă să recucerească teritoriul pierdut în jurul Bahmutului, dar că forţele Kievului resping atacurile.

Forţele ruse au câştigat ceva teren în interiorul oraşului, dar nu îl controlează, iar luptele continuă, a anunţat Maliar, în comentarii televizate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.