Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Qatarul este din ce în ce mai izolat de vecinii săi. Bahrainul încetează să mai elibereze vize cetățenilor Qatarului

Global Look Press
qatar

Regatul Bahrain a decis să înceteze să mai elibereze vize cetăţenilor Qatarului, în contextul unei grave crize care opune Arabia Saudită şi aliaţii săi Dohei, au anunţat miercuri surse oficiale, relatează AFP, preluat de news.ro

Pe baza unei întreruperi a relaţiilor, pe 5 iunie 2017, şi aplicării directovelor Guvernului, ”Ministerul de Interne (din Bahrain) a anunţat suspendarea eliberării de vize cetăţenilor din Qatar”, a anunţat agenţia oficială BNA.

Această decizie a fost liuată în urma unor ”acţiuni iresponsabile ale autorităţilor din Qatar, care nu ţin cont de drepturile ţărilor vecine sau de principii ale dreptului internaţional”, a adăugat agenţia, fără să facă alte precizări.

Ministerul de Interne din Bahrain a subliniat însă că studenţii din Qatar şi cei care dispun de o viză în curs validă în Bahrain nu sunt vizaţi de această măsură.

Arabia Saudită, Bahrainul, Emiratele Arabe Unite (EAU) şi Egiptul nu mai întreţin relaţii diplomatice cu Qatarul, pe care-l acuză de legături cu grupări jihadiste radicale şi cu Iranul, marele rival al Riadului în regiune.

Cvartetul arab a impus un embargo Qatarului, care respinge toate acuzaţiile şi-i acuză pe adversarii săi că încearcă să-i plaseze politica externă ”sub tutelă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.