Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bahrainul consideră că acordul cu Israelul îi protejează interesele în faţa ameninţării din partea Iranului

TWITTER
israel bahrain

Ministrul de interne din Bahrain Rashid bin Abdullah Al Khalifa a declarat luni că normalizarea relaţiilor cu Israelul protejează interesele ţării sale şi consolidează parteneriatul strategic cu SUA, pe fondul unei ameninţări permanente din partea Iranului, transmite Reuters preluat de agerpres.

"Nu este o abandonare a cauzei palestiniene ... este consolidarea securităţii cetăţenilor din Bahrain şi a stabilităţii lor economice", a declarat Rashid bin Abdullah Al Khalifa.

Bahrain a anunţat vineri că va normaliza relaţiile cu Israelul, urmând exemplul de luna trecută al Emiratelor Arabe Unite, ambele decizii motivate parţial de temerile legate de politica regională a regimului de la Teheran.

"Iranul a ales să se comporte într-un mod dominator în mai multe forme şi a devenit un pericol constant care dăunează securităţii noastre interne", a spus Khalifa, adăugând că este înţelept să se prevină pericolele.

Micul stat din Golf, care găzduieşte Flota a 5-a a marinei americane, este condus de familia musulmană sunnită Al Khalifa. Guvernul de la Manama acuză adesea Iranul şiit că încearcă să submineze Bahrainul.

În plan intern, Bahrainul se confruntă cu tulburări sociale după o revoltă eşuată în 2011 şi încearcă, în plan economic, să îşi reducă deficitul.

Manama a fost salvată în 2018 graţie unui pachet de asistenţă în valoare de 10 miliarde de dolari din partea vecinilor săi bogaţi din Golf pentru a evita o criză a creditelor.

Fondul Monetar Internaţional a declarat că se aşteaptă ca deficitul fiscal al Bahrainului să crească la 15.7% din PIB anul acesta, de la 10.6% în 2019.

Miniştrii apărării din Bahrain şi Israel au avut un prim contact telefonic recunoscut public luni, în timp ce, separat, miniştrii de resort din cele două state au discutat despre posibilităţile de cooperare comercială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.