Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Baia Mare: Acţiune de ecologizare a parcurilor cu sprijinul voluntarilor

letsdoitromania.ro
curatenie ecologizare

Numeroase primării, instituţii publice şi asociaţii de voluntari şi-au anunţat participarea la ampla acţiune de ecologizare a parcurilor din municipiul reşedinţă, a unor zone turistice locale şi cartiere de locuinţe, precum şi în alte localităţi din judeţ, a informat, miercuri, preşedintele Gărzii Ecologice Baia Mare, Silvia Pop.

"În Baia Mare punctul de întâlnire este Câmpul Tineretului, adunarea se va face în intervalul orar 9,30-10,00. Zonele propuse pentru ecologizare sunt Baraj-Firiza, Lacul Bodi, Valea Borcutului, Valea Usturoiului, Limpedea-Coloane şi în restul cartierelor. Cei mici vor ecologiza Parcul Regina Maria. Acţiunea este coordonată de către primarul Cătălin Cherecheş, cu sprijinul viceprimarilor Dăncuş Doru şi Pap Zsolt", a spus Silvia Pop, informează Agerpres.

Alături de autoritatea locală vor fi Ocolul Silvic Baia Mare şi Direcţia de Asistenţă Socială.

"Apreciem implicarea tuturor unităţilor şcolare din Baia Mare, în calitate de voluntari, şi a SC Urbis, societate care va pune la dispoziţie autobuze pentru deplasarea voluntarilor. La nivel de judeţ, cu sprijinul Consiliului Judeţean şi a Prefecturii Maramureş am reuşit angrenarea autorităţilor locale, estimez o prezenţă de peste 10.000 de participanţi. Fiecare primărie, care a confirmat participarea, va organiza acţiunea de ecologizare în localitatea ce o reprezintă, alături de unităţile şcolare şi alţi voluntari care iubesc mediul înconjurător şi respectă natura", a mai precizat Silvia Pop.

Voluntarii vor primi saci şi mănuşi. În completarea necesarului ca urmare a numărului mare de participanţi înscrişi la nivel de judeţ, au venit şi reprezentanţii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor Maramureş cu saci şi mănuşi.

Acţiunea de ecologizare programată să aibă loc pe 17 septembrie este susţinută de Inspectoratul Şcolar Maramureş, Direcţia Silvică, Serviciul de Ambulanţă Judeţean, Poliţia, Jandarmeria, ISU Maramureş, Apele Române, Garda de Mediu, Agenţia de Mediu şi SC Vital.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.