Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Baia Mare, capitala tineretului ortodox. Primarul Cătălin Cherecheş distins cu „Crucea Transilvană” de către ÎPS Andrei Andreicuţ

poze pe surse (1)

Reuniunea Naţională a Tinerilor Ortodocşi a adus în capitala Maramureşului peste 3.500 de tineri din toate colţurile ţării, dar şi 11 delegaţii din străinătate, înalte feţe bisericeşti şi artişti cunoscuţi, cum ar fi Dan Puric sau Grigore Leşe. Au fost organizate evenimente cultural – religioase, concerte, dar tinerii s-au rugat şi pentru pacea din ţările unde în acest moment se desfăşoară conflicte armate.

Reuniunea Naţională a Tinerilor Ortodocşi a fost gândit pentru a fi un eveniment exerciţiu al comuniunii şi comunicării, cei prezenţi fiind îndemnaţi să nu fie indiferenţi la modul în care evoluează societatea şi să ia atitudine. Tinerii au fost sfătuiţi să se apropie mai mult de Dumnezeu, iar în “lupta lor” de zi cu zi să folosească drept “arme”, virtuţile creştine: credinţa, nădejdea şi dragostea. Reuniunea a fost organizată de Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului în parteneriat cu Municipiul Baia Mare. Prezent la Reuniune, mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, ÎPS Andrei Andreicuţ i-a conferit „Crucea Transilvană” primarului Cătălin Cherecheş.

„Să aveţi curaj în fiecare pas pe care îl faceţi” – Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare

“Sunteţi aici, tineri români cu sufletul mare şi vă rog un singur lucru: să aveţi curaj! Să aveţi foarte mult curaj în fiecare pas pe care îl faceţi şi să visaţi. Să visaţi pentru voi, pentru familiile voastre, dar să visaţi şi pentru România. Şi dacă veţi visa, lucrurile se vor şi întâmplă. Aşa precum şi eu şi Preasfinţia Sa Iustin Sigheteanul am visat, la un moment dat, să vă avem aici în Baia Mare, în inima Maramureşului, şi astăzi suntem toţi prezenţi aici. Dar noi, aici, în Baia Mare, cu toţii împreună, tineri ortodocşi, întindem o mână, întindem o mână tuturor celor cred în Dumnezeu, tuturor celor care sunt creştini şi tuturor celor care vor ca în această lume să fie lumină şi nu întuneric” le-a spus celor prezenţi primarul de Baia Mare.

Un moment special în cadrul reuniunii a fost acela în care mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului a înmânat “Crucea Transilvană” primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, pentru implicarea în organizarea unui astfel de eveniment. “Sfântul Apostol Pavel, în Epistola către evrei, ne îndeamnă să fim mulţumitori. Mulţumirea pentru darul primit e o mare virtute. Cred că dau glas la ceea ce simţiţi dumneavoastră cu toţii că întâi de toate trebuie să îi mulţumim Bunului Dumnezeu pentru această bucurie ce ne-o face ca să fim împreună aici la Baia Mare. Apoi, trebuie să mulţumim ÎPS Justinian, Prea Sfinţitului Justin, care a fost inima acestei organizări, şi dlui primar al Municipiului Baia Mare pentru toată jertfă şi pentru toată dragostea cu care ne-au primit aici”, a spus ÎPS Andrei Andreicuţ.

poze pe surse (4)

poze pe surse (1)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.