Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Baie de sânge la Avdiivka! Fost ofițer rus FSB: 'Sunt pierderi foarte grave!'

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Se dau lupte grele la Avdiivka! Forțele armate rusești se luptă să prindă în „clește” forțele ucrainene (în fapt o încercuire de tipul celei folosite și la Bahkmut). Este pentru a cincea zi în care cele două părți se atacă puternic și raportează pierderi semnificative. Ultima confirmare a venit de la Igor Ghirkin, blogger militar rus, veteran al armatei ruse şi fost ofiţer al Serviciului Federal de Securitate (FSB).

„Lupte aprige au avut loc în apropiere de Avdiivka pentru a cincea zi. Unitățile noastre încearcă să captureze orașul din sud și din nord și să-l încercuiască. Pe ambele părți - pierderi foarte grave de forță de muncă și echipamente. Până ieri seară, Forțele Armate ale Federației Ruse au reușit să realizeze progrese atât spre sud, cât și spre nord”, a spus Ghirkin.

Bloggerul rus descrie o lovitură strategică dată de forțele armate rusești

„Linia de cale ferată către Konstantinovka a fost tăiată în zona așezării Stepevoye (se raportează, de asemenea, că așezarea specificată în sine a fost luată, dar nu a primit încă confirmarea). Spre sud, atacurile trupelor noastre continuă în zona Vodyanoe în direcția Severnoye-Tonenkoe și acolo, se pare, are loc și înaintarea. Avdiivka se află deja într-o semi-încercuire, dar dacă va fi posibil să închidem inelul sau să forțați inamicul să se retragă din oraș - nu mă voi angaja să prezic”, a concluzionat Igor Ghirkin.

Ucraina susține contrariul

Pe de altă parte forțele armate ucrainene susțin că operațiunea rușilor din zonă nu a fost reușită. Forțele rusești au desfăşurat o acţiune ofensivă „nereuşită” în direcţia aşezărilor Berdychi, Avdiyivka şi Sieverne din sectoarele Avdiivka, Marinka şi Shakhtarsk. În special, Novobakhmutivka, Kamianka, Avdiivka, Lastochkyne, Krasnohorivka, Hostre, Heorhiivka, Marinka, Vuhledar şi Velyka Novosilka din regiunea Doneţk s-au aflat sub focul inamicului.

Cine este Igor Ghirkin

IIgor Ghirkin (care apare şi sub numele de Igor Strelkov) este veteran al armatei ruse şi fost ofiţer al Serviciului Federal de Securitate (FSB). El a fost comandant al trupelor proruse din estul Ucrainei şi a fost condamnat de justiţia olandeză, în absenţă, la închisoare pe viaţă pentru implicarea în 2014 în doborârea avionului MH17, tragedie soldată cu aproape 300 de morţi. Acum, Igor Ghirkin a devenit un blogger naţionalist influent, adesea cu poziţii radicale şi critice faţă de Kremlin, dar care sunt tolerate totuşi de regimul autoritar al lui Vladimir Putin, altfel grijuliu să reprime libertatea de exprimare, mai ales când vine vorba despre războiul din Ucraina, relatează News.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.