Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Baie de sânge la Bahmut și Soledar! Șeful mercenarilor ruși confirmă luptele grele cu ucrainenii: 'Forţele armate ucrainene apără cu oroare teritoriul'

Ria Novosti
Evgheni Prigojin

Confruntări armate aprige au loc la periferia oraşului ucrainean Soledar (est), situat în apropiere de Bahmut, cel mai fierbinte punct pe front, anunţă marţi şeful grupului paramilitar rus Wagner Evgheni Prigojin, relatează AFP, informează News.ro.

”Să fim cinstiţi )...). Armata ucraineană se bate cu curaj la Bahmut şi Soldar. Confruntări armate foarte dure şi sângeroase sunt în curs la periferia de vest a (oraşului) Soledar”, anunţă, citat pe Telegram de către serviciul său de presă, Prigojin. ”Forţele armate ucrainene apără cu oroare teritoriul Soledar. Afirmaţii cu privire la dezertări masive în rândurile acestora nu corespund realităţii”, subliniază el.

Oraşul Soledar, care se află la aproximativ zece kilometri de Bahmut, se învechineâză cu Bahmuţke, un sat pe care separatişti proruşi au anunţat luni că l-au cucerit.

Liderul separatiştilor din regiunea ucraineană Doneţk - a cărei anexare este revendicată de către Moscova - Demis Puşilin a anunţat marţi la televiziunea rusă că Soldar este ”foarte aproape de eliberare”.

Trupe Wagner joacă un rol de prim-plan în Bătălia de la Bahmut - un oraş cu o importanţă strategică contestată, dar care a căpătat o valoarea simbolică puternică, deoarece ambele tabere se bat să preia controlul localităţii de luni de zile.

Evgheni Prigojin a anunţat luni că asaltul de la Soledar se desfăşoară ”exclusiv” cu membri ai organizaţiei sale paramilitare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.