Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Balerini refugiaţi din Ucraina, pe care Opera Naţională Bucureşti i-a primit în colectivul său de balet, vor evolua în spectacolul Giselle

basilica.ro
Opera Naţională aniversare UNESCO

Balerini refugiaţi din Ucraina, pe care Opera Naţională Bucureşti i-a primit şi integrat în colectivul său de balet, vor evolua duminică, începând cu ora 18,30, la spectacolul de balet "Giselle", anunţă ONB.

La începutul lunii, pe 3 martie, ONB anunţa că balerinele Bogdana Alekseeva şi Lara Paraschiv, ambele din Odesa, s-au alăturat programului de studiu şi repetiţii al Operei Naţionale Bucureşti (ONB).

"În aceste momente de grea încercare, în primul rând pentru valorile libertăţii pe care prima scenă lirică le împărtăşeşte şi susţine cu tărie şi fermitate, în semn de solidaritate, Opera Naţională Bucureşti s-a alăturat demersurilor de ajutorare a artiştilor victime ale războiului de pe teritoriul ucrainean. Departamentul de Balet al Operei Naţionale Bucureşti le-a primit în aceste zile cu toată deschiderea şi prietenia pe balerinele Bogdana Alekseeva şi Lara Paraschiv, ambele din Odesa, cele două alăturându-se programului de studiu şi repetiţii al operei bucureştene", informa ONB, prin intermediul unui comunicat, transmis AGERPRES.

O zi mai târziu, Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, s-a întâlnit, la Opera Naţională Bucureşti, cu balerini ucraineni, refugiaţi în România, care urmau să înceapă programul de studiu alături de soliştii şi maeştrii primei scene lirice a ţării, prilej cu care şi-a exprimat speranţa ca acestora să li se poată oferi contracte de colaborare.

După ce şi-a deschis porţile pentru opt balerini refugiaţi care în prezent studiază alături de balerinii şi maeştrii instituţiei, Opera Naţională Bucureşti susţine demersurile de întrajutorare a tuturor persoanelor afectate de războiul din Ucraina, prin implicarea, împreună cu Asociaţia Caradja Cantacuzino, în procurarea unor produse alimentare şi de igienă, informa ONB, într-un comunicat transmis luni AGERPRES.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.