Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Balerinii Oleg Ivenko şi Marina Minoiu, pe scena TNB, într-un moment dedicat Reginei Elisabeta a României

www.lebalet.wordpress.com
Marina Minoiu

Celebra Iana Salenko va dansa "Moartea lebedei", iar Marina Minoiu va apărea, împreună cu Oleg Ivenko, într-o coregrafie special creată pentru Gala "Carmen Sylva", dedicată Reginei Elisabeta a României. Spectacolul va avea loc luni, de la ora 20.00, pe scena Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti, potrivit news.ro.

Spectacolul se va deschide cu Oleg Ivenko  şi Marina Minoiu, care vor dansa în coregrafia originală a lui Andrei Cozlac, "Carmen Sylva - Fluturi sărutându-se", având la bază poemul cu acelaşi nume scris de prima regină a României. Totul, pe muzica lui George Enescu (Balada op. 4 pentru vioară şi pian), în interpretarea pianistei Ana Silvestru şi a violonistului Rafael Butaru.

Marina Minoiu va putea fi văzută şi în "Marguerite et Armand" (coregrafia Sir Frederic Ashton), alături de Julian MacKay şi Henry Dowden. Un alt moment va fi cel prezentat de Francesca Velicu şi Brooklyn Mack - "Diana şi Acteon", în coregrafia lui Sir Frederic Ashton.

"Aştept cu emoţie să vin pentru prima oară în România şi să mă întâlnesc cu publicul român. Sunt încântat că voi urca pe scenă alături de aşa artişti minunaţi”,  a declarat balerinul Oleg Ivenko, devenit celebru în special după ce a interpretat rolul Rudolf Nureev în filmul "The White Crow".

La rândul lui, balerinul american Julian MacKay şi-a exprimat nerăbdarea de a veni la Bucuerşti: "Mă bucur foarte mult că am ocazia să revin în România, de care mă leagă amintiri frumoase! Aştept cu nerăbdare să urc din nou pe scenă şi să dansez pentru un public pe care îl îndrăgesc atât de mult".

Citește și: După ce a descoperit că românii sunt LENEȘI, ministrul Muncii anunță RESETAREA ANOFM: A fost o perioadă de congrese

Considerată de revista Dance Magazine "exemplu strălucitor al unei cariere fulminante în baletul secolului XXI”, Iana Salenko este prim-solistă la Staatsballet Berlin şi invitat permanent la Royal Ballet din Londra. A mai fost în Bucureşti în 2013, pentru "La Sylphide".

Balerinul Dinu Tămăzlăcaru este prim solist la Staatsballet Berlin, după experienţa de la Ballett der Staatsoper Unter den Linden. A studiat la Colegiul Naţional Coregrafic al Moldovei şi la Ballet Conservatorium din Viena.

Nominalizată de Dance Europa pentru rolul din „Marguerite şi Armand” (2015) la categoria Outstanding Performance by a Female Dancer, Marina Minoiu vine de la The Royal Danish Ballet, după ce a fost prim-solistă la Opera Naţională Bucureşti.

Oleg Ivenko, prim balerin la Tatar Academic State Opera şi Ballet Theatre Musa Djalil (Kazan, Russia), vine la Bucureşti după ce a devenit celebru la Hollywood pentru rolul principal (Rudolf Nureev, considerat unul dintre cei mai mari balerini ai secolului 20) din filmul "The White Crow", unde a jucat alături de Ralph Fiennes şi Serghei Polunin.

Recompensată la vârsta de 19 ani cu Premiul Olivier pentru performanţă remarcabilă în dans datorită rolului din „Le Sacre Du Printemps” - The Chosen one (Pina Bausch, 2018), Francesca Velicu este balerină la English National Ballet din 2016.

Julian MacKay este primul american care a absolvit celebra academie de balet Bolşoi din Moscova (2016).În sezonul 2015/ 2016 a fost primit la The Royal Ballet, ca Prix de Laussanne Dancer, iar în 2016 a devenit cel mai tânăr solist la Mikhailovsky Ballet din Sankt Petersburg

Henry Dowden este prim artist la English National Ballet, după ce a fost solist la ONB şi la Scottish Ballet. În 2019 a dansat în Romeo şi Julieta/Sreet Dancers alături de Sergei Polunin şi Alina Cojocaru - în coregrafia lui Johan Kobborg.

Prim-balerină în Compania de Balet a ONB din anul 2012, Rin Okuno a început să danseze la Swako Murase Ballet Studio (Japonia). S-a remarcat în Corsarul, La Sylphide (coregrafia Johan Kobborg), Lacul Lebedelor (Gheorghe Iancu), Classical Symphony (Yuri Possokhov).

Prim-balerin al ONB, Robert Enache a studiat cu Alexandre Prokofiev la Academia Heinz Boss Stiftung din München. În 2014 a dansat cu Iana Salenko în „La Sylphide” şi cu Alina Cojocaru în „La Fille mal gardée” şi „Marguerit şi Armand”.

Solist al Operei Naţionale Bucureşti,Cristian Preda a făcut parte din proiectul Alina Cojocaru Dream Project 2014 Tokyo şi din distribuţia unor tururi internaţionale, în calitate de solist.

Balerină la Opera Naţională din Bucureşti, Alice Minoiu a dansat în 2019 pe Arena din Verona, alături de Alina Cojocaru şi Sergei Polunin, în „Romeo şi Julieta”, producţia lui Johan Koborg. Din 2018 organizează gale de balet, pentru care asigură şi regia artistică.

Pianista Ana Silvestru este director artistic al seriei de concerte Kulturlinth şi Salon Bentzky din Elveţia, după ce a studiat cu muzicieni de prim rang precum Constantin Şcerbakov, Dimitri Başkirov sau Karl-Heinz Kämmarling.

Violonistul Rafael Butaru, concertmaestru al Operei Naţionale Bucureşti şi al Orchestrei de Tineret a României, a fost numit „Prieten al Fundaţiei Principesa Margareta a României” în cadrul programului naţional Tinere Talente.

De asemenea, spectacolul se va bucura de prezenţa extraordinară a actorului Adrian Titieni, care va recita versuri semnate Carmen Sylva.

Gala de Balet „Carmen Sylva” este organizată de Asociatia Literati şi de Alice Minoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.