Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Baloanele din care se lansau pliante de propagandă la frontiera cu Coreea de Nord NU vor mai zbura din Coreea de Sud

coreea

Coreea de Sud a revocat licenţele pentru două organizaţii ce lansau în mod regulat pliante de propagandă cu ajutorul baloanelor cu heliu de-a lungul frontierei cu Coreea de Nord, informează vineri dpa.

Licenţele pentru organizaţia Fighters for a Free North Korea (FFNK, Luptători pentru o Coree de Nord liberă) şi pentru Centrul de Educaţie Kuensaem au fost revocate, a anunţat vineri, la Seul, Ministerul pentru Reunificare, scrie agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru Guvernul Orban! Demersul făcut azi: Plângere pentru a obliga Executivul să dubleze alocațiile copiilor!

Potrivit ministerului, cele două organizaţii "au obstrucţionat grav politica de unificare a guvernului" prin distribuirea de pliante şi prin alte acţiuni, precum şi punând în pericol securitatea locuitorilor de lângă frontieră şi amplificând tensiunile din peninsulă.

Activiştii au stârnit recent furia guvernului nord-coreean după ce au lansat 500.000 de pliante de-a lungul frontierei, din baloane cu heliu. După aceasta, Phenianul a rupt toate canalele de comunicare cu Sudul şi a aruncat în aer oficiul de legătură de lângă frontieră, chiar dacă mai târziu a decis să se abţină de la acţiuni militare.

Citește și: Ludovic Orban explică de ce a fost nevoie de Legea carantinării: Există evoluții fulminante în cazuri fără simptome

Organizaţiile sunt conduse de doi fraţi, Park Sang Hak şi Park Jun Oh, care sunt refugiaţi din Coreea de Nord.

Scopul lansărilor lor frecvente de baloane, destul de controversate inclusiv în Coreea de Sud, este de a-i îndemna pe nord-coreeni să răstoarne regimul comunist.

Citește și: Alertă la TAROM! Un angajat, confirmat cu coronavirus! S-a infectat pe litoralul românesc

Fără licenţă, aceste organizaţii nu pot accesa mijloace financiare pentru activismul lor.

Apărători ai activiştilor invocă libertatea de exprimare şi fac apel la organizaţia americană non-profit Human Rights Foundation (Fundaţia pentru Drepturile Omului).

Citește și: Medicul Monica Pop a explodat în privința Legii carantinării: ‘Internarea obligatorie e o jignire pentru români. Nimeni nu are curajul să explice de ce doar noi de pe tot Pământul!’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.