Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Balzac de Gaesti' - cel mai prolific milionar din inchisoare. 'Scria si noaptea'

ioan nicolae

Milionarul Ioan Niculae a stabilit probabil un nou record pentru 'literatura de penitenciar'. Condamnat la doi ani si jumatate in dosarul Mita pentru PSD pentru ca ar fi finantat ilegal campania lui Mircea Geaoana la prezidentiale, Balzac de Gaesti a scris cinci carti in patru luni de detentie.

Astfel el spera sa iasa din inchisoare la cinci luni de la condamnare. Procurorii spun că nu e de ajuns şi că Ioan Niculae ar trebui să ispăşească cel puţin zece luni de închisoare pentru ca procedura să fie îndeplinită. Judecătorii au cerut concluzii scrise din partea ambelor părţi pentru a putea ajunge la o decizie, pe care urmeaza sa o dea luni.

Numarul mare de carti pe care Niculae a reusit sa le scrie in doar 4 luni, i se pare un lucru firesc avocatului sau, care il compara cu Balzac, amintind ca acesta scria si noaptea.

Avocat: „La un calcul rezultă că la 29 de zile a scris o carte, dacă a mai şi muncit... Lui Balzac i-aţi făcut calculul vreodată? Cât a scris el? Scria și noaptea”.

Cărțile scrise de Ioan Niculae sunt din domeniul agriculturii și chimiei, sectoare în care a făcut afaceri ce i-au adus milioane de lei în cont, informeaza Digi 24.

"Bioetanolul, combustibilul viitorului" şi "Valorificarea energetică a biomasei" sunt doar două dintre cărţile pe care omul de afaceri le-a scris după gratii.

Avocat: „Au fost certificate lucrările prin rapoarte şi note ale unor profesori universitari şi profesori emeriţi doctori. De aici rezultă că lucrările au caracter ştiinţific, că sunt utile publicului iar aceste rapoarte, aceste caracterizări ale lucrărilor au fost făcute de specialişti în domeniile respective”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.