Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ban Ki-moon se retrage din viaţa politică şi nu mai candidează la preşedinţia Coreii de Sud

Fostul secretar general al ONU, Ban Ki-moon, a anunţat miercuri că nu va candida la alegerile prezidenţiale anunţate pentru acest an în Coreea de Sud, potrivit agenţiei de presă Yonhap, transmite şi agerpres.

"Vreau să mă retrag din viaţa politică", a declarat înaltul diplomat, care şi-a predat mandatul de la şefia instituţiei internaţionale la 31 decembrie 2016, potrivit AFP.

'Voi renunţa la pura mea aspiraţie de a obţine o schimbare în politică sub conducerea mea şi de a unifica ţara. Am fost foarte frustrat de atitudinile parohiale, egoiste (ale unor cercuri politice) şi am ajuns la concluzia că nu are niciun sens să continui cu acestea', a adăugat Ban, citat de Yonhap.

Citeşte şi: Israelul aprobă construcţia a 3000 de locuinţe pentru colonişti în Cisiordania

Ban era al doilea cel mai bine plasat candidat în sondaje în perspectiva viitoarelor alegeri, după Moon Jae-in, fostul lider al principalului bloc de opoziţie, Partidul Democrat.

Coreea de Sud traversează o criză profundă, în urma scandalului de corupţie care a afectat-o direct pe şefa statului sud-coreean Park Geun-hye, destituită de parlament în decembrie 2016.

Scandalul o are în centru pe Choi Soo-Sil, prietena apropiată a preşedintei, arestată în noiembrie şi acuzată de extorcare şi abuz de putere. Acesteia i se reproşează că şi-a folosit relaţiile de prietenie cu preşedinta pentru a forţa grupuri industriale să finanţeze fundaţii dubioase şi că s-a folosit de acestea din urmă în scopuri personale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.