Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca Angliei a refuzat să îi restituie lui Maduro aurul Venezuelei, estimat la 1,2 miliarde dolari

aur lingou

Banca Angliei (Bank of England) i-a refuzat președintelui Nicolas Maduro o cerere de restituire a aurului pe care Venezuela i l-a lăsat în custodie, aur cu o valoare estimată la 1,2 miliarde de dolari, conform unui surse citate de Bloomberg preluat de mediafax

Această rezervă de aur reprezintă o parte importantă din rezervele internaționale pe care le deține, în prezent, Banca Națională a Venezuelei, respectiv în valoare de 8 miliarde de dolari, conform sursei citate.

Banca Angliei este considerată una dintre cele mai de încredere bănci din lume, iar numeroase țări, inclusiv România, i-au încredițat în custodie cantități însemnate din rezervele naționale de aur, rezerve care pot fi folosite doar în cazuri excepționale.

Venezuela, care deține una dintre cele mai importante resurse de petrol din lume, se confruntă de mai mulți ani cu o criză economică severă, apărută pe fondul reformelor economice introduse de regimul Maduro. Hiperinflația a atins deja 80.000%, la începutul acestui an, iar pentru finele acestui an este estimat chiar un nivel de 10.000.000%.

În aceste condiții, în momentul în care a primit o solicitare din partea regimului Maduro de a-i restitui rezerva de aur a țării pe care o conduce, Banca Angliei a refuzat.

Într-un comunicat de presă publicat sâmbătă, Banca Angliei a menționat că oferă servicii de custodie a aurului pentru numeroși clienți, dar nu comentează relațiile pe care le are cu aceștia.

Aceasta este o nouă lovitură primită de regimul Maduro. Departamentul de Stat american, care corespunde Ministerului Finanțelor în România, a anunțat, vineri, că intenționează să își folosească instrumentele diplomatice și economice pentru a se asigura că tranzacțiile comerciale ale guvernului venezuelean condus de Juan Guaido vor fi consistente.

Guaido, principalul rival al lui Maduro, s-a autoproclamat președintele interimar al Venezuelei, în condițiile în care Statele Unite nu l-au mai recunoscut pe Maduro ca deținând această funcție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.