Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca Angliei majorează dobânda, pentru a contracara inflaţia ridicată

www.bursa.ro
banca angliei
Preţurile de consum în Marea Britanie au înregistrat în martie cel mai rapid ritm de creştere din ultimii aproape 30 de ani, ajungând la 7,5%, în timp ce ţinta Băncii Angliei este de 2%. Instituţia a avertizat că în trimestrul patru din 2022 rata inflaţiei ar putea depăşi 10%.

Băncile centrale din întreaga lume nu reuşesc să ţină sub control creşterea inflaţiei, pe care anterior au descris-o ca fiind tranzitorie.

Miercuri, Rezerva Federală a SUA (Fed) a majorat cu o jumătate de punct procentual rata dobânzii, la un interval cuprins între 0,75% şi 1%, cea mai mare creştere din 2000, iar preşedintele Fed, Jerome Powell, se aşteaptă la următoarele două reuniuni la creşteri ale dobânzii de încă 50 de puncte de bază.

Decizia de joi a Băncii Angliei reprezintă a patra majorare consecutivă a dobânzii din decembrie, cea mai rapidă creştere a costului creditului în 25 de ani, în pofida temerilor privind încetinirea economiei.

Banca Angliei a menţinut previziunea de creştere a economiei britanice la 3,75% în 2022, dar a înrăutăţit estimarea pentru 2023, când ar urma să se înregistreze un declin de 0,25% (faţă de un avans de 1,25% prognozat anterior). Şi proiecţiile pentru 2024 au fost revizuite la 0,25%, de la 1%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.