Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca Centrală a Chinei a declarat război criptomonedelor și spune că va menține presiunea asupra tranzacțiilor

zf.ro
bitcoin criptomonede

Banca centrală a Chinei a promis că va menține o presiune puternică de reglementare asupra tranzacțiilor cu criptomonede și a speculațiilor, după ce a escaladat reducerea sectorului la începutul acestui an.

Banca Populară a Chinei va supraveghea, de asemenea, companiile din platformele financiare pentru a-și corecta practicile în conformitate cu reglementările, a declarat într-un comunicat sâmbătă. Factorii de decizie politică s-au întâlnit vineri pentru a discuta prioritățile de lucru pentru a doua jumătate a anului.

China a lansat în ultimele luni cea mai intensă măsură de combatere a tranzacționării și exploatării criptografice din 2017, după ce o creștere a Bitcoin și a altor criptomonede a sporit îngrijorările autorităților cu privire la riscurile de fraudă, spălare de bani și consum excesiv de energie. De asemenea, a impus o serie de acțiuni de reglementare care vizează comportamentul monopolist pe platformele de plată online, cum ar fi Ant Group Co., în ultimul an.

Banca centrală va acționa pentru a preveni riscurile financiare majore și va împinge să reducă numărul instituțiilor financiare cu risc ridicat din provinciile cheie, potrivit comunicatului. De asemenea, își va accelera activitatea pentru a crea o lege a stabilității financiare, care a fost propusă de viceguvernatorul Liu Guiping în martie.

PBOC a reiterat faptul că politica sa monetară prudentă va fi flexibilă, direcționată, rezonabilă și adecvată. A promis că va implementa o bună concepție de politică „interciclică”, un termen interpretat pe scară largă în sensul că autoritățile vor folosi un interval de timp mai lung atunci când vor lua în considerare sprijinul politicilor și vor evita supraestimularea economiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.