Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca centrală a Chinei include yuanul digital în raportul privind circulația monedei

coingeek.com
yuan digital criptomonede

Cele 13,61 miliarde e-CNY au reprezentat aproximativ 0,13% din cele 10,47 trilioane de yuani în circulație la sfârșitul anului 2022.

Banca Populară a Chinei, sau PBoC, a început să includă moneda digitală a băncii centrale a țării, e-CNY, în rapoartele care măsoară cantitatea de monedă în circulație, conform cointelegraph.com.

Potrivit unui raport de statistici financiare din 2022, publicat pe 10 ianuarie, PBoC a spus că la 31 decembrie erau în circulație 13,61 miliarde de yuani digitali – în valoare de aproximativ 2 miliarde de dolari la data publicării. Moneda în circulație a crescut cu o rată de 15,3% în decembrie, cu masa monetară generală raportată a fi de 266,43 trilioane de yuani.

PBoC a raportat că adăugarea yuanului digital la cifrele sale nu a provocat „modificări notabile” ratelor de creștere. Cele 13,61 miliarde e-CNY au reprezentat aproximativ 0,13% din cele 10,47 trilioane de yuani în circulație la sfârșitul anului 2022.

China, a doua cea mai mare economie din lume, a fost una dintre primele care a început să testeze un CBDC (o monedă digitală) în anumite orașe și regiuni – un proiect care a fost pus în cele din urmă la dispoziția sportivilor străini în vizită la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022 în februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.