Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca Centrală Coreană va lansa o monedă digitală CBDC pe smartphone-urile Samsung Galaxy

bitcoinist.com
koreea criptomonede

Banca centrală coreeană lansează o monedă digitală prin smartphone-urile Galaxy ale gigantului multinațional tehnologic sud-coreean Samsung Electronics, potrivit unui raport al The Korea Times.

Banca Coreei a anunțat că va organiza o ofertă pentru a-și selecta furnizorul de tehnologie pentru CBDC în luna mai . După o confruntare dură, contractul a fost acordat Ground X, a cărui platformă Klaytn va găzdui CBDC. Ground X este o filială blockchain a gigantului coreean de comunicații Kakao.

CBDC-urile sunt valute digitale susținute de banca centrală. Scopul unui CBDC este de a oferi o alternativă digitală la moneda tradițională fiat a unei țări. Unele se bazează pe blockchains, multe sunt pur și simplu „inspirate” de ele. Majoritatea țărilor cercetează CBDC-urile chiar acum, în special China, rivala Coreei de Sud, care își pilotează yuanul digital din aprilie anul trecut .

Pilotul Băncii Coreei, lansat pe 28 iunie anul acesta, caută în mod special să testeze practicile plăților digitale folosind telefoanele Galaxy.

Programul pilot își propune să verifice dacă este „posibilă efectuarea plăților prin intermediul telefoanelor mobile utilizând moneda digitală fără acces la internet sau trimiterea de remitențe CBDC către alte telefoane mobile sau către alte conturi bancare conectate”, a declarat un director bancar fără nume pentru The Korea Times .

Prima fază a pilotului se va desfășura până în decembrie și va evalua adecvarea tehnologiei. Faza a doua, care se așteaptă să se desfășoare din ianuarie până în iunie viitor, va evalua aspectele practice ale Băncii Coreei extinzându-și practicile bancare pentru a încorpora CBDC.

Samsung a integrat criptomoneda în hardware-ul smartphone-ului său din 2019. Lansarea S10, cu portofelul său de criptomonede încorporat , a fost urmată în 2020 de gama S20, care a extins funcționalitatea blockchain integrată cu Blockchain Keystore - o caracteristică care permite utilizatorilor să stocheze în siguranță cheile private ale portofelelor lor criptate pe dispozitivele lor.

Dacă pilotul va avea succes, Coreea de Sud va fi una dintre primele țări care va oferi o alternativă CBDC la servicii precum Apple Pay și Google Pay, care permit plăți telefonice fără contact fără a fi nevoie de o conexiune la internet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.