Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca Centrală Europeană majorează dobânda de referinţă

BCE

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat, joi, majorarea cu 0,25% a componentelor dobânzii de referinţă, continuând acţiunile de contracarare şi stabilizare a inflaţiei în zona euro, conform Mediafax.

"Inflaţia continuă să scadă, dar este de aşteptat să se menţină totuşi la un nivel prea ridicat prea mult timp. Consiliul Guvernatorilor este determinat să asigure că inflaţia revine la ţinta de 2% pe termen mediu în timp util. De aceea, astăzi a fost luată decizia majorării principalelor trei componente ale dobânzii de referinţă cu 0,25%. Decizia de majorare a dobânzii reflectă evaluarea Consiliului Guvernatorilor asupra perspectivelor inflaţiei, asupra dinamicii inflaţiei existente şi forţa politicii monetare. (...) Viitoarele decizii ale Consiliului Guvernatorilor vor asigura că rata dobânzii BCE se va afla la niveluri suficient de restrictive pentru perioadele necesare astfel încât să fie readusă inflaţia în timp util la nivelul de 2% pe termen mediu", anunţă Banca Centrală Europeană (BCE), într-un comunicat postat pe site-ul oficial.

"Consiliul Guvernatorilor a stabilit majorarea celor trei dobânzi-cheie ale BCE cu 0,25%. În acest sens, ratele dobânzilor principalelor operaţiuni de refinanţare, instrumentului marginal de creditare şi depozitelor au fost majorate până la nivelurile de 4,25%, 4,50% şi 3,75%, cu efect din 2 august 2023", subliniază Banca Centrală Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.