Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca Centrală Europeană se aşteaptă la o contracţie puternică în zona euro și la o scădere a inflației

BCE

Banca Centrală Europeană (BCE) se aşteaptă la o "contracţie puternică" a economiei zonei euro şi, într-o primă fază, la o scădere a inflaţiei, a declarat joi preşedintele BCE, Christine Lagarde, informează Reuters.

Lagarde a mai spus că BCE va ajuta economia regiunii să facă faţă celei mai grave crize din ultimele decenii, adăugând însă că este nevoie de mai multă cooperare internaţională pentru depăşirea pandemiei de coronavirus, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Sorina Pintea și Mircea Beuran nu mai ies din casă pentru control judiciar, pentru a fi protejați de COVID-19

"În zona euro, cei mai noi indicatori economici, în special sondajele din ultima perioadă, încep să arate scăderi fără precedent, ceea ce indică o contracţie puternică a activităţii în zona euro, precum şi o deteriorare rapidă a pieţelor muncii", a apreciat Christine Lagarde cu prilejul reuniunii Comitetul Financiar şi Monetar Internaţional din cadrul Fondului Monetar Internaţional.

Lagarde a reiterat că gardienii euro vor analiza toate opţiunile şi toate eventualităţile pentru a susţine economia în faţa acestui şoc.

Citește și: Ultimă oră! Iohannis: ‘O majoritate parlamentară fără legitimitate votează măsuri populiste’

"Consiliul guvernatorilor BCE este pregătit să majoreze mărimea programului său de achiziţii de active şi să-i ajusteze compoziţia, atât de mult cât va fi necesar şi pentru cât de mult timp va fi nevoie", a spus preşedintele BCE.

Zilele trecute, Fondul Monetar Internaţional a prognozat că Produsul Intern Brut al zonei euro va înregistra o contracţie de 7,5% în acest an din cauza crizei coronavirusului, adică o contracţie dublă faţă de cea înregistrată de economia mondială. FMI se aşteaptă la o revenire în 2021, dar a avertizat că aceasta depinde foarte mult de cât va dura criza coronavirusului şi cum va afecta activitatea economică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.