DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Banca Comercială Română a lansat prima emisiune de obligaţiuni verzi în lei, în valoare totală de 500 de milioane de lei

bcr

Banca Comercială Română (BCR) lansează prima emisiune de obligaţiuni verzi în valoare de 500 de milioane de lei, continuându-şi astfel strategia de diversificare a surselor de finanţare şi contribuind la dezvoltarea pieţei de capital din România, a anunţat joi banca.

"Această primă emisiune de obligaţiuni verzi se înscrie în demersurile companiei de aliniere la criteriile ESG (Environmental, Social and Governance), cu scopul de a genera dezvoltare economică durabilă, de a încuraja comportamentele responsabile faţă de mediu şi de a reduce inegalităţile sociale", se menţionează în comunicat.

În ultimii doi ani, banca a emis obligaţiuni în valoare de 2,1 miliarde de lei, fiind unul dintre principalii emitenţi activi de la Bursa de Valori Bucureşti.

Emisiunea constă în obligaţiuni senior preferenţiale cu o maturitate de 7 ani şi reprezintă prima tranzacţie cu obligaţiuni verzi a BCR, urmând să fie listată la Bursa de Valori Bucureşti. Obligaţiunile au primit un rating preconizat pe termen lung de BBB+ din partea Fitch.

"Procesul de book building a evidenţiat un interes puternic din partea investitorilor, rata dobânzii fiind stabilită cu succes la 5%, ceea ce reflectă performanţa solidă a băncii", se mai precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, distribuţia a fost echilibrată între fonduri de pensii, firme de administrare de active, companii de asigurări şi instituţii de credit, beneficiind de asemenea de participarea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi a International Finance Corporation (IFC).

"Ne bucurăm să anunţăm astăzi prima emisiune de obligaţiuni verzi, care reflectă doar o parte din munca pe care o depunem zilnic pentru inovarea proceselor financiare. Ne-am asumat o abordare integrată de business responsabil în toate soluţiile pe care le propunem clienţilor, dar şi printr-un dialog constant cu România SA şi România SRL. Considerăm că de aici pleacă transformarea sustenabilă a economiei şi venim în sprijinul mediului de afaceri cu toate informaţiile necesare dezvoltării durabile, dar şi cu cele mai potrivite structuri şi surse de finanţare. Avem o viziune clară despre procesele de afaceri sustenabile, care includ reinventarea modului în care dezvoltăm produse şi servicii. În plus, considerăm că implementarea criteriilor ESG, atât în activitatea noastră de bază, în politica de investiţii şi în soluţiile propuse clienţilor, este o modalitate de a răspunde nevoilor prezentului fără a compromite resursele. Iar aceasta este datoria pe care o avem noi toţi faţă de generaţiile viitoare", a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

Conform reprezentanţilor băncii, emisiunea de obligaţiuni s-a dovedit una de succes încă de la început, în condiţiile în care la finalul primei zile de subscriere registrul de ordine era acoperit cu mult peste suma maximă vizată de 500 de milioane de lei, ceea ce a dus la decizia închiderii mai devreme a ofertei.

Prin această emisiune, BCR a mai făcut un pas înainte în procesul de conformare cu reglementările Uniunii Europene privind capacitatea minimă pe care trebuie să o deţină băncile pentru a absorbi pierderile, cerinţele minime pentru fonduri proprii şi pasive eligibile (MREL) şi ghidurile MREL, în conformitate cu strategia de rezoluţie, potrivit Agerpres.ro.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private, a băncilor de locuinţe şi a serviciilor bancare.

BCR oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare, printr-o reţea de 18 centre de afaceri şi 16 birouri mobile dedicate companiilor şi 370 de unităţi retail situate în majoritatea oraşelor din ţară cu peste 10.000 de locuitori.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.