Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca Comercială Română a semnat un credit sindicalizat în valoare de 51 milioane de euro pentru Pehart Tec Group

investitie

Banca Comercială Română a semnat un credit sindicalizat în valoare de 51 milioane de euro pentru Pehart Tec Group, finanţarea urmând a fi utilizată în dezvoltarea celor două fabrici ale companiei din Petreşti şi Dej, a anunţat vineri banca, potrivit Agerpres.

"Planurile noastre de dezvoltare includ investirea a 20 de milioane de euro pe parcursul a trei ani, printr-un parteneriat solid cu băncile care au facilitat creditul. Ne angajăm să fim un exemplu pentru industria de producţie a hârtiei şi, pe măsură ce intrăm pe noi pieţe, să stabilim un nou standard de dezvoltare etică şi prietenoasă cu mediul, având constant în vedere comunitatea locală şi crearea de noi locuri de muncă într-o industrie robustă, orientată spre oameni", spune Gabriel Stanciu, General Manager al Pehart Tec Group.

Finanţarea va fi utilizată în dezvoltarea celor două fabrici ale companiei din Petreşti (judul Alba) şi Dej (judeţ Cluj). În aceste două locaţii, Pehart intenţionează construirea de noi facilităţi pentru producţia de hârtie, creşterea zonei de converting, investiţii în echipamente de ultimă generaţie pentru creşterea producţiei şi dezvoltarea portofoliului cu noi produse; astfel, compania va crea noi locuri de muncă pentru comunităţile locale din cele două oraşe.

Mesajul misterios al lui Remus Truică, după condamnare: 'Acesta este prețul când nu te îndoi la ce ți se cere'

"BCR este un susţinător activ al mediului de afaceri românesc şi ne mândrim cu faptul că jucăm un rol instrumental în poveştile sale de succes şi că îi susţinem procesul de funcţionare. Când finanţăm proiecte de investiţie financiară sau nevoi de capital, încercăm să mergem dincolo de ele şi să creăm valoare adăugată nu doar pentru economie, ci şi pentru comunităţi şi angajaţi. Finanţăm nu doar nevoile afacerii, ci şi curajul", afirmă Eleonora Bacale, Head of Industries & TMT BCR.

Această facilitate a fost aranjată de un sindicat de bănci, format din Banca Comercială Română, în calitate de Coordonator, Aranjor Principal Mandatat, Agent de Documentaţie, Agent de Facilitate si Garanţii, împreună cu ING Bank NV Amsterdam, Bucharest Branch, Raiffeisen Bank SA şi OTP Bank România SA, în calitate de aranjori principali mandataţi.

"Primul credit sindicalizat pentru Pehart a fost acordat în 2016, iar de atunci compania a avut o dezvoltare continuă, prin care a ajuns să fie unul din cei mai activi jucători din Europa Centrală şi de Est. Suntem onoraţi să contribuim la finalizarea cu succes a acestui credit sindicalizat complex pentru Pehart, în ciuda provocărilor actuale din mediul economic", afirmă Graţia Popescu, Senior Banker Loan Syndication BCR.

Pehart este cel mai mare cel mai mare producător de role industriale de hârtie din Europa de Sud-Est şi cel mai mare convertor de produse de hârtie pentru uz casnic şi industrial din România. Compania s-a dezvoltat de la o afacere antreprenorială la o organizaţie cu un management profesionist, cu o excelentă poziţie geografică pentru a acoperi întreaga regiune, incluzând România, Ungaria, Slovacia, Ucraina, Serbia, Croaţia, Bulgaria şi Grecia. Pehart operează în două facilităţi de producţie, localizate în Petreşti (jud. Alba) şi Dej (jud. Cluj), având o capacitate de producţie care permite o creştere şi mai mare în conversie. În 2015, Pehart a fost achiziţionat de fondul de private equity Abris Capital Partners.

Abris Capital Partners Ltd. este un fond independent de top de private equity, care se concentrează pe oportunităţi mid-market în ţările din Europa Centrală şi de Est. (CEE). Fondat în 2007, Abris are ca strategie parteneriatul cu cele mai dinamice şi de succes companii din Europa Centrală şi de Est, care pot beneficia de un influx de capital şi/sau expertiză managerială atât la nivel strategic, cât şi operaţional. Cu un capital de investiţii de aproximativ 1,3 miliarde de euro, Abris a obţinut suport financiar de la multe instituţii de investiţii de top la nivel global, inclusiv fonduri de pensii publice şi corporative, instituţii financiare, companii de asigurări şi fonduri de tip endowment de la universităţi din SUA. Abris are un orizont de investiţie pe termen lung şi urmăreşte de obicei tranzacţiile în care poate obţine un pachet majoritar sau total în investiţie. Marja de investiţie Abris pentru o tranzacţie se situează între 30 şi 75 milioane euro, cu posibilitatea unor sume mai mari, în funcţie de caz. Abris operează în echipe regionale în Varşovia şi Bucureşti.

BCR este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România. Banca Comercială Română oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare, printr-o reţea de 17 centre de afaceri şi 16 birouri mobile dedicate companiilor şi 371 de unităţi retail situate în majoritatea oraşelor din ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR dispunând de cea mai mare reţea naţională de ATM-uri şi maşini multifuncţionale - 1.830 de echipamente, aproximativ 12.700 POS-uri şi servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking şi E-commerce.

ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,8 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări. Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi - companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice. ING Bank România este a patra bancă în top 10 bănci locale, conform activelor, şi singura bancă cu creştere organică, fără achiziţii de portofolii de clienţi sau alte bănci. ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,6 milioane de clienţi din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri şi Mid-Corporate (Business Banking) şi Wholesale Banking. Misiunea ING este aceea de a-i susţine pe oameni să fie cu un pas înainte, în viaţă şi în afaceri.

De peste 20 de ani, Raiffeisen Bank Romania oferă o gamă completă de produse bancare şi servicii pentru 2,1 milioane de clienţi persoane fizice, 93.000 de IMM-uri şi 5.750 companii mari şi medii. Banca are aproximativ 5.000 de angajaţi, 350 de agenţii în toată ţara, aproximativ 800 ATM-uri, 350 MFM-uri (maşini multifuncţionale), precum şi o reţea de 23.000 terminale POS.

OTP Bank România este subsidiară a OTP Group, care are peste 70 de ani de activitate în sectorul financiar din Europa Centrală şi de Est, în timp ce subsidiara din România a acumulat 16 ani de prezenţă de piaţa locală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.