Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca elveţiană de investiţii Credit Suisse ar putea schimba conducerea executivă, din cauza scandalului Archegos

Economica.net
investitii fonduri dezvoltare

Banca elveţiană de investiţii Credit Suisse ia în considerare schimbarea conducerii executive, inclusiv înlocuirea ofiţerului de risc, Lara Warner, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, din cauza scandalului Archegos, informează site-ul btimesonline.com..

Săptămâna trecută, intrarea în incapacitate de plată a unui fond speculativ american, Archegos Capital Management, după un apel în marjă, a şters 4,80 miliarde de dolari din capitalizarea de piaţă a Credit Suisse, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Capitalizarea bursieră cumulată a Nomura şi Credit Suisse a scăzut cu 9 miliarde de dolari

Conform AP, un apel în marjă este declanşat atunci când investitorii fac împrumuturi folosind portofoliul lor de acţiuni drept garanţii şi trebuie să constituie bilanţul cerut de bănci când preţul acţiunilor scade şi garanţia valorează mai puţin.

Prăbuşirea Archegos Capital Management, condus de fostul şef al Tiger Asia, Bill Hwang, a dus la vânzarea acţiunilor la preţuri de lichidare, cele mai afectate fiind titlurile băncilor. Faţă de rivalele sale, Credit Suisse şi-a redus mai lent expunerea la fondul speculativ american. Creditorii globali care au acţionat ca brokeri pentru Archegos ar putea fi nevoiţi să înregistreze pierderi din deprecieri de peste şase miliarde de dolari, susţin analiştii.

Sursele susţin că liderii băncii elveţiene nu sunt convinşi de eforturile de redresare ale actualei echipe de conducere. Anul acesta, acţiunile Credit Suisse au înregistrat una din cele mai slabe performanţe la bursă.

Actualul director general al Credit Suisse, Thomas Gottstein, a fost numit în 2020 pentru a revitaliza activitatea. El s-a ocupat de activităţile băncii pentru piaţa elveţiană, fiind primul cetăţean elveţian care devine CEO la Credit Suisse după o serie de străini numiţi în această poziţie. Sursele spun că Gottstein îşi va păstra poziţia dar şeful diviziei de investiţii, Brian Chin, ar putea fi demis.

Analiştii se aşteaptă ca în acest trimestru Credit Suisse să raporteze pierderi între trei şi patru miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.