Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furtună în lumea bancherilor. Giganții de pe Wall Street încearcă să evite falimentul unei bănci pentru a nu se ajunge la contagiune

Business Insider
wall street

Banca americană First Republic Bank a primit 30 de miliarde de dolari sub formă de depozite de la mai multe bănci mari, transmite Reuters, conform news.ro.

JPMorgan Chase, Citigroup, Bank of America, Wells Fargo, Goldman Sachs Group, Morgan Stanley şi alte bănci sunt implicate în salvare, potrivit comunicatului.

Acţiunile First Republic au pierdut două treimi din valoarea lor în ultimele şapte zile, şi au scăzut cu peste 65% în această lună.

O rundă de finanţare, strânsă duminică prin JPMorgan Chase, a oferit First Republic acces la fonduri totale de 70 de miliarde de dolari, dar nu a reuşit să calmeze investitorii, deoarece îngrijorările legate de o contagiune s-au adâncit în urma prăbuşirii a două bănci importante.

Efortul de salvare a fost iniţiat de bănci, dar a avut sprijin şi încurajare puternică din partea guvernului, potrivit unei persoane care cunoaşte problema.

Fondată în 1985, First Republic avea active de 212 miliarde de dolari şi depozite de 176,4 miliarde de dolari la sfârşitul anului trecut, potrivit raportului său anual. Aproximativ 70% din depozitele sale sunt neasigurate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.