Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca Japoniei zdruncină piața financiară după anunțarea noilor termene pentru obligațiuni

realitatea.net
criza bursa

Banca Japoniei a şocat pieţele financiare globale prin mărirea în mod neaşteptat a intervalului ţintă al randamentului obligaţiunilor pe 10 ani, provocând marţi vânzări de obligaţiuni şi acţiuni în întreaga lume, transmite CNBC, citat de news.ro.

Banca centrală a surprins pieţele, modificându-şi politica de control al curbei randamentului (YCC) pentru a permite ca intervalul randamentului obligaţiunilor de stat japoneze (JGB) pe termen de 10 ani să fie mutat cu 0,50 de puncte procentuale de fiecare parte, faţă de obiectivul său de 0%, în creştere faţă de marja anterioară de 0,25 de puncte procentuale, într-o mişcare menită să atenueze efectele măsurilor de stimulare monetară prelungită.

Într-o declaraţie de politică, BOJ a spus că măsura are scopul de ”a îmbunătăţi funcţionarea pieţei şi de a încuraja o formare mai lină a întregii curbe a randamentelor, menţinând în acelaşi timp condiţii financiare acomodative”.

Banca centrală a introdus mecanismul de control al curbei randamentelor în septembrie 2016, cu intenţia de a ridica inflaţia spre ţinta de 2% după o perioadă prelungită de stagnare economică şi inflaţie ultrascăzută.

Marţi, BOJ a lăsat, de asemenea, rata dobânzii de referinţă neschimbată la -0,1% şi a promis că va creşte semnificativ rata achiziţiilor de obligaţiuni guvernamentale pe 10 ani, păstrându-şi poziţia de politică monetară ultra-relaxată.

În schimb, alte bănci centrale din întreaga lume continuă să majoreze ratele dobânzilor şi să înăsprească politica monetară în mod agresiv, în efortul de a controla inflaţia vertiginoasă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.