Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca Mondială anunţă cele 18 organizaţii ale societăţii civile din România pentru a doua ediţie a Grupului de Dialog şi Cooperare pentru Incluziunea Romilor

News.ro
world bank banca mondiala

Banca Mondială a anunţat marţi cele 18 organizaţii ale societăţii civile (OSC) din România ce vor lua parte la a doua ediţie a Grupului de Dialog şi Cooperare pentru Incluziunea Romilor (Roma Sounding Board), informează un comunicat al instituţiei financiare.

Grupul de Dialog şi Cooperare pentru Incluziunea Romilor reprezintă o reţea de OSC-uri selectate în mod competitiv şi cu expertiză în incluziunea socială şi economică a romilor. Pe perioada mandatului valabil până la 30 iunie 2023, organizaţiile selectate vor colabora îndeaproape cu Banca Mondială pentru a avansa incluziunea socială a romilor, prin activităţi derulate ca parte a Cadrului de Parteneriat de Ţară cu România în perioada 2018 - 2023.

Conform estimărilor Consiliului Europei, în România trăiesc între 1.200.000 şi 2.500.000 de romi. În ciuda progreselor României în reducerea sărăciei şi creşterea standardului de viaţă comparativ cu media Uniunii Europene, o mare parte din populaţia de romi a ţării este săracă şi exclusă de la participarea deplină la viaţa socială şi economică. Prin intermediul Grupului de Dialog şi Cooperare pentru Incluziunea Romilor, Banca Mondială îşi propune să identifice nevoile şi provocările reale cu care se confruntă romii, să le abordeze în cadrul angajamentului strategic în ţară şi, astfel, să accelereze progresul către o societate mai egală şi prosperă.

"În România, peste 70% dintre romi trăiesc în sărăcie. Este inacceptabil. Agenda pentru incluziunea socială a romilor se află în centrul eforturilor noastre de reducere a sărăciei şi de încurajare a creşterii sustenabile a veniturilor pentru populaţia defavorizată", a declarat Anna Akhalkatsi, director de ţară al Băncii Mondiale pentru România şi Ungaria, la evenimentul de lansare.

Înfiinţat în 2017 în România de Banca Mondială, Grupul de Dialog şi Cooperare pentru Incluziunea Romilor acţionează precum o platformă pentru colectarea şi discutarea nevoilor şi a priorităţilor comunităţilor locale de romi. De la lansare, Grupul a oferit recomandări practice cu privire la proiectarea şi implementarea activităţilor Băncii Mondiale pentru a încuraja incluziunea socială în sănătate, educaţie şi în alte sectoare. Organizaţiile selectate pentru această nouă ediţie vor sprijini Banca Mondială să încorporeze perspectivele romilor inclusiv în operaţiunile ce urmăresc o redresare incluzivă în România, în urma pandemiei de COVID-19.

Cele 18 organizaţii compun a doua cohortă a Grupului de Dialog şi Cooperare pentru Incluziunea Romilor sunt: Reality check, Bucureşti; Centrul pentru Educaţie şi Drepturile Omului, Bucureşti; Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate (SATISPEN), Bucureşti; Centrul de Politici pentru Romi şi Minorităţi, Bucureşti; Fondul pentru Educaţie pentru Romi (REF), Bucureşti; Iniţiativa pentru Dezvoltarea Antreprenorilor Romi, Bucureşti; Platforma Civică ARESEL, Bucureşti; Asociaţia PAKIV România, Alba Iulia; Uniunea Civică a Tinerilor Romi din România (UCTRR), Cluj Napoca; Asociaţia pentru Promovarea Incluziunii Sociale, Cluj Napoca; Centrul de Resurse pentru Comunităţile de Romi, Cluj Napoca; Asociaţia Divers, Târgu Mureş; Organizaţia Dreptate şi Frăţie Ialomiţa, Ialomiţa; Asociaţia pentru Integrarea şi Dezvoltarea Categoriilor Vulnerabile, Galaţi; Asociaţia DANROM Făurei, Brăila; Asociaţia Nevo Parudimos, Reşita; Asociaţia Comunelor Marginalizate, Botoşani; Centrul de Resurse pentru Incluziune Socială CRIS, Ploieşti, informează Agerpres.ro.

Grupul Băncii Mondiale, una dintre cele mai mari surse de finanţare şi expertiză pentru ţările în curs de dezvoltare, ia măsuri rapide şi complexe pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să îşi consolideze reacţia faţă de provocările generate de pandemie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.