Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca Mondială finanțează Republica Moldova cu 24,8 milioane de euro pentru proiectul 'Răspuns de urgență la COVID-19'

banca mondiala

În special, acest lucru prevede Acordul în acest sens privind finanțarea proiectului, încheiat între Moldova și Asociația Internațională de Dezvoltare, membru al Grupului Băncii Mondiale. Documentul a fost semnat pe 9 august, iar Guvernul Moldovei, miercuri, în cadrul ședinței, a aprobat proiectul de lege privind ratificarea acestuia, conform deschide.md

Anterior, BM a aprobat alocarea unui credit suplimentar Moldovei în valoare de 24,8 milioane de euro în cadrul proiectului „Răspuns de urgență la COVID-19 - finanțare suplimentară”.

Acest împrumut este planificat pentru a sprijini implementarea la nivel național a procesului de imunizare împotriva COVID-19 prin finanțarea următoarelor: achiziționarea de vaccinuri anti-COVID-19; consolidarea infrastructurii legate de administrarea vaccinurilor, a sistemelor de imunizare; consolidarea cadrului instituțional pentru imunizarea sigură și eficientă.

Proiectul va fi implementat de Ministerul Sănătății cu sprijinul consultanților angajați pentru implementarea proiectului ”Răspuns de urgență la COVID-19”. În special, ca parte a finanțării suplimentare a proiectului BM, vor fi achiziționate vaccinuri împotriva coronavirusului pentru a acoperi 40% din populație în prima etapă de vaccinare. În funcție de disponibilitatea vaccinurilor, țara poate achiziționa doze suplimentare de vaccinuri prin intermediul platformei COVAX pentru a vaccina încă 10% din populația țării în 2021 cu sprijin financiar din partea BM.

Astfel, în cadrul finanțării, va fi acordată asistență tehnică și financiară pentru vaccinarea a 50% din populația Moldovei. Se observă că vaccinurile vor fi achiziționate direct de la producători și prin intermediul platformei COVAX, precum și din stocurile în exces din alte țări. În acest caz, va fi luat în considerare raportul calitate-preț, termenul de livrare a vaccinului, capacitățile sistemului național de imunizare, conformitatea vaccinurilor cu standardele, etc.

Banca Mondială a aprobat creditul de 52,9 milioane de euro pentru Moldova, iar această finanțare a fost acordată prin Asociația Internațională de Dezvoltare pentru a pune în aplicare măsurile de urgență pentru combaterea pandemiei COVID-19 prin consolidarea sistemului național de sănătate al țării și reducerea riscurilor sociale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.