Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca Mondială îşi transferă angajaţii din Ucraina, în contextul tensiunilor de la granița cu Rusia

News.ro
world bank banca mondiala

Banca Mondială a decis să îşi transfere, temporar, angajaţii din Ucraina şi a suspendat misiunile staff-ului în această ţară, din cauza tensiunilor de la graniţa cu Rusia, se arată într-un document intern consultat de Reuters.

În acelaşi document se precizează că Banca Mondială monitorizează cu atenţie situaţia de la graniţă, unde Rusia a masat importante forţe militare capabilă să atace Ucraina, dar anunţă că operaţiunile instituţiei vor continua în Ucraina, potrivit Agerpres.

"Prioritatea principală a Grupului Băncii Mondiale este siguranţa staff-ului şi familiilor angajaţilor. În conformitate cu politica de evacuare, mutarea temporară a staff-ului este în derulare şi au fost introduse măsuri sporite de securitate", se precizează în documentul intern consultat de Reuters. În acest document nu se precizează unde sau câţi angajaţi ai Băncii Mondiale vor fi transferaţi.

Sâmbătă, Departamentul de Stat al SUA a anunţat că a ordonat majorităţii personalului Ambasadei de la Kiev să părăsească imediat Ucraina, din cauza ameninţării unei invazii ruseşti. O parte din personalul Ambasadei SUA va lucra de la Lvov, un oraş din vestul Ucrainei, au precizat oficialii americani.

Grupul Băncii Mondiale, una dintre cele mai mari surse de finanţare şi expertiză pentru ţările în curs de dezvoltare, ia măsuri rapide şi complexe pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să îşi consolideze reacţia faţă de provocările generate de pandemie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.