Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca Mondială va sprijini tranziția energetică a Indiei cu 1,5 miliarde USD

digi24.ro
emisii carbon

Banca Mondială a anunțat joi că va acorda Indiei finanțare în valoare de 1,5 miliarde USD (1,38 miliarde EUR) pentru a sprijini tranziția țării către energia cu emisii reduse de carbon și pentru a-și atinge obiectivul de zero emisii nete până în 2070, informează renewablesnow.com.

Fondurile vizează extinderea energiei regenerabile, dezvoltarea hidrogenului verde și stimularea finanțării combaterii schimbărilor climatice pentru investițiile în energie cu emisii reduse de carbon, se arată într-un comunicat de presă.

"Banca Mondială își menține angajamentul de a sprijini tranziția Indiei către emisii scăzute de dioxid de carbon prin completarea finanțării publice și prin facilitarea investițiilor din sectorul privat", a declarat Auguste Tano Kouame, director de țară al Băncii Mondiale pentru India.

Programul va sprijini implementarea cu succes a Misiunii Naționale de Hidrogen Verde, care își propune să stimuleze investiții din sectorul privat în valoare de 100 de miliarde USD până în 2030.

Vestea despre finanțarea Băncii Mondiale vine după ce Banca Europeană de Investiții (BEI) s-a angajat la începutul acestui an să ofere finanțare orientativă de 1 miliard de euro pentru a sprijini hub-urile și proiectele de hidrogen verde la scară largă din India.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.