Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca Rusiei este de acord să legalizeze cripto-ul pentru plățile transfrontaliere: Cu siguranță trebuie să le legalizăm cumva

feedbinary.com
bitcoin criptomonede rusia

Din punct de vedere istoric, opusă ideii de a folosi cripto ca metodă de plată, Banca Rusiei a fost de acord să permită plățile transfrontaliere în cripto, din cauza schimbărilor geopolitice. Banca Rusiei, banca centrală a țării, ar fi admis că plățile transfrontaliere în cripto sunt inevitabile în condițiile geopolitice actuale.

Banca centrală rusă a regândit abordarea reglementării criptomonedei și a convenit cu ministerul de finanțe să legalizeze cripto-ul pentru plățile transfrontaliere, a informat agenția locală de știri TASS pe 5 septembrie.

Ministrul adjunct al finanțelor Alexei Moiseev a spus că Banca Rusiei și ministerul de finanțe se așteaptă să legitimeze plățile transfrontaliere în cripto în curând, conform cointelegraph.com.

Moiseev a subliniat importanța activării serviciilor cripto locale în Rusia, menționând că mulți ruși se bazează pe platforme străine pentru a deschide un portofel cripto. „Este necesar să facem acest lucru în Rusia, implicând entități supravegheate de banca centrală, care sunt obligate să respecte cerințele de combatere a spălării banilor și de cunoaștere a clientului”, a declarat oficialul.

Legislatorii ruși s-au opus din punct de vedere istoric ideii de a folosi criptomonede ca metodă de plată. În 2020, Rusia a adoptat o lege majoră a criptomonedei, „Cu privire la activele financiare digitale”, care a interzis oficial utilizarea criptomonedelor precum Bitcoin ( BTC ) în scopuri de plată. Banca Rusiei a fost sceptică cu privire la ideea plăților cu criptomonede, deoarece dorea să protejeze rubla rusă ca singurul mijloc legal de plată din țară.

Ideea plăților cripto pentru tranzacțiile naționale din Rusia a apărut la sfârșitul anului 2021. Apoi, președintele rus Vladimir Putin a spus că este „încă prematur” să se folosească criptomonede pentru tranzacții cu resurse energetice precum petrolul și gazele.

Situația s-a schimbat aparent pe fondul sancțiunilor economice occidentale care au urmat invaziei Ucrainei de către Rusia. În mai, ministrul Industriei și Comerțului a declarat că Rusia va legaliza plățile cripto „mai devreme sau mai târziu”. Guvernatorul Băncii Rusiei, Elvira Nabiullina, a sugerat mai târziu că cripto poate fi folosit pentru plăți transfrontaliere, dar numai dacă cripto nu intră în sistemul financiar intern al Rusiei.

Potrivit lui Moiseev, banca centrală și-a reconsiderat abordarea de reglementare a industriei, „având în vedere că situația s-a schimbat”. El a adăugat că infrastructura planificată este „prea rigidă” pentru utilizarea criptomonedelor în așezările transfrontaliere. „Pe care cu siguranță trebuie să le legalizăm cumva”, a conchis el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.