Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca Santander se axează pe reducerea costurilor în Europa și o creștere mai mare a profitabilității în America Latină

insidermonkey.com
santander

Santander a asigurat miercuri investitorii că economiile de pe piețele mature din Europa și o creștere mai mare a profitabilității în America Latină au fost suficiente pentru a-și realiza obiective financiare intermediare, amplificând totodată transformarea sa digitală, informează Reuters, potrivit Mediafax.

Santander a spus că urmărește o economie de costuri anuale în valoare de 1,2 miliarde de euro, pe termen mediu, din care 1 miliard de euro ar proveni din Europa.

Băncile din Europa se concentrează asupra reducerii costurilor, în încercarea de a compensa o reducere a marjelor rezultate în urma ratelor dobânzilor record înregistrate în zona euro.

Acțiunile Santander au crescut cu 2,1% la începutul zilei de tranzacționare, față de o creștere de 1,4% a indicelui bancar european STOXX.

Referitor la Marea Britanie, a treia cea mai mare piață pe care activează Santander, compania a declarat că se va concentra pe managementul costurilor și pe disciplina de risc continuă, fără a oferi detalii. Dintre principalele sale piețe, Marea Britanie a fost zona cu cel mai scăzută rentabilitate. Santander se așteaptă ca economia britanică să crească cu circa 1% în următorii doi ani, parțial din cauza incertitudinii privind decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană.

Citește și: Angajații de la Electrolux Satu Mare, care sunt de cinci săptămâni în grevă, au respins oferta conducerii de majorare a salariilor

Reprezentanții Santander a declarat că aproximativ 730 de milioane de euro din economiile totale ar proveni din câștigurile rezultate datorită eficienței în IT și operațiuni și 220 de milioane de euro din serviciile locale, inclusiv Marea Britanie.

Afacerile din America Latină, responsabile pentru 43% din profiturile băncii, au înregistrat o creștere a profitabilității la 20-22%, datorită creșterii veniturilor.

Având în vedere concurența sporită a băncilor, provenită din partea noilor promotori de tehnologie, Santander a prezentat și un plan de extindere a băncii sale digitale, Open Bank, pe 10 noi piețe internaționale, pentru a ajunge la două milioane de clienți. Ca parte a acestei extinderi la nivel digital, Santander a declarat că va investi peste 20 de miliarde de euro în tehnologie, în următorii patru ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.