Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca Transilvania are în vedere o nouă achiziție în Republica Moldova

www.zf.ro
banca transilvania

Banca Transilvania (TLV) intenționează să achiziționeze 100% din capitalul social al Microinvest, companie din Republica Moldova specializată pe finanțarea microîntreprinderilor, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori București (BVB).

“Pasul pe care îl facem prin această nouă achiziție arată angajamentul BT de a susține cât mai mulți antreprenori prin dezvoltarea activității de microfinanțare a grupului financiar Banca Transilvania. Este oportunitatea pe care dorim să o valorificăm în favoarea clienților aflați la început de drum. Vom face acest lucru prin combinarea modelului de business pe care îl avem în România la BT Mic, cu cel al Microinvest, precum și prin creșterea sinergiilor cu alte companii ale grupului financiar Banca Transilvania din Republica Moldova - BT Leasing și Victoriabank”, a declarat Omer Tetik, directorul general al Băncii Transilvania, citat în comunicat.

Citește și: Dialog aprins între primarul din Târgu Mureș și o prezentatoare Digi24: 'Vă rog să nu mai folosiți cuvântul țigani'

Microinvest are peste 25.000 de clienți, aproape 200 de angajați, 13 sucursale și a acordat, până acum, peste 30.000 de finanțări.

În prezent, BT se află în etapa de solicitare a aprobării achiziției de către autoritățile de supraveghere din România și de către alte autorități relevante, transmite sursa citată.

În evaluarea și pregătirea acestei tranzacții, Banca Transilvania a colaborat cu case de avocatură și consultanți juridici din România și Republica Moldova, echipa de proiect fiind formată în principal din Filip & Company și Vernon | David și asociații.

KPMG și EY au fost, de asemenea, parteneri în proiect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.