Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băncile din Coreea de Sud și-au dublat veniturile din comisioanele din tranzacțiile criptografice în T2

bitcoinist.com
koreea criptomonede

Trei bănci sud - coreene cu parteneriate de schimb cripto au relatat că au strâns 14,710,000 $ din taxele de tranzacție din criptomonede, în al doilea trimestru al anului 2021.

„Cele patru mari” schimburi criptografice din Coreea de Sud - Upbit, Bithumb, Coinone și Korbit - s-au asociat cu băncile pentru aprovizionarea conturilor de nume real ale utilizatorilor.

Pe baza datelor colectate de Yun Chang-hyun, performanța celui de-al doilea trimestru a depășit aproximativ 6,8 milioane de dolari (7 miliarde de woni) în primul trimestru, mai mult decât dublarea tranzacțiilor, în ciuda fluctuațiilor continue ale pieței.

Datele arată că parteneriatul K bank cu Upbit a avut ca rezultat cea mai mare pondere de 10,4 milioane de dolari (12 miliarde de woni), peste 71% din venitul total. În primul trimestru, banca a câștigat 5,2 miliarde de  woni prin parteneriatul de schimb criptografic.

Parteneriatul bidirecțional al NH Nonghyup cu Bithumb și Coinone nu a fost la fel de impresionant ca veniturile K bank. Cu Bithumb, banca a raportat câștiguri de aproximativ 2,6 milioane de dolari (3,1 miliarde de won) în al doilea trimestru, în timp ce Coinone a contribuit cu 1,5 milioane de dolari (1,78 miliarde de won) pe tot parcursul exercițiului financiar.

Parteneriatul Shinhan Bank – Korbit a raportat cele mai mici câștiguri de aproape 0,3 milioane USD în ultimul trimestru.

Chang-hyun a subliniat că piața sud-coreeană a înregistrat o creștere de cinci ori a numărului de conturi de utilizatori doar în acest an, adăugând:

„Comparativ cu începutul anului, soldul depozitelor s-a cvadruplat, iar nebunia monedelor nu s-a încheiat încă, prețurile Bitcoin crescând recent din nou.”

Comparând suma totală a depozitelor atribuite conturilor de nume real pentru tranzacționarea criptografică, Coreea de Sud a înregistrat o creștere de 316%, după ce a adus investiția de la 1,47 miliarde dolari (1,7 trilioane câștigate) în 2020 la 6,14 miliarde dolari (7,08 trilioane câștigate) până la sfârșit din iulie 2021.

Autoritățile de reglementare sud-coreene au lansat recent un avertisment către schimburile criptografice pentru a se înregistra voluntar la autoritățile locale până pe 24 septembrie . Avertismentul a fost emis tuturor schimburilor de cripto care utilizează limba coreeană, câștigul coreean sau care deservesc piața coreeană.

Pedeapsa pentru entitățile care nu urmează exemplul se va confrunta cu o perioadă de închisoare de până la cinci ani sau cu o amendă de până la 43.500 de dolari (50 de milioane de câștiguri).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.