Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băncile din Grecia se redeschid luni

Băncile greceşti îşi vor redeschide luni porţile, după ce Banca Centrală Europeană a decis să majoreze finanţarea de urgenţă pentru instituţiile de credit elene, a declarat joi pentru Reuters un bancher grec.

Băncile elene au fost închise începând din data de 29 iunie, când autorităţile de la Atena au introdus restricţii asupra mişcărilor de capital în contextul retragerilor masive de fonduri din bănci de către deponenţii îngrijoraţi de întreruperea discuţiilor dintre Grecia şi creditorii săi internaţionali. Joi, însă, miniştrii de Finanţe din zona euro au dat undă verde deschiderii negocierilor privind un al treilea plan de ajutor pentru Grecia, după aprobarea de către Parlamentul elen a primei serii de reforme cerute de creditorii internaţionali ai Atenei.

'Băncile se vor deschide luni', a declarat sursa citată de Reuters. O decizie ministerială cu privire la vacanţa bancară ar urma să fie adoptată în cursul acestei zile.

Anterior, Banca Centrală Europeană (BCE) a decis să majoreze finanţarea de urgenţă pentru băncile greceşti cu 900 milioane de euro, până la aproape 90 de miliarde de euro.

Ministrul elen al Economiei, George Stathakis a declarat zilele trecute că băncile din Grecia vor rămâne închise până joi şi nu vor fi redeschise până când BCE nu va restabili finanţarea de urgenţă destinată creditorilor eleni (ELA).

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.