Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băncile nu au participat la sesiunea de oferte necompetitive aferentă licitaţiei de luni

ministerul finantelor

Băncile nu au participat marţi la sesiunea de oferte necompetitive aferentă licitaţiei de luni, când Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat 200 de milioane de lei, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR), arată Agerpres.

Conform BNR, MF a împrumutat, luni, 200 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate reziduală la 178 de luni, la un randament mediu de 4,31% pe an.

Marţi, a fost programată o licitaţie suplimentară prin care statul intenţiona să atragă încă 30 de milioane de lei la randamentul stabilit luni pentru obligaţiuni.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna iulie 2021, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,8 miliarde de lei, din care 1,7 miliarde de lei prin trei emisiuni de certificate de trezorerie cu discont şi 3,1 miliarde de lei prin opt emisiuni de obligaţiuni de stat. La acestea se poate adăuga suma de 465 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni. Suma totală, de 5,265 miliarde lei, este cu 140 milioane de lei peste cea programată în iunie 2021 (5,125 miliarde lei) şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.