Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băncile REFUZĂ, în continuare, să împrumute Guvernul Ludovic Orban: Încă un EȘEC pe piață

Inquam Photos - George Călin
Inquam Florin Cîțu Ludovic Orban Cîțu Orban

Guvernul României continuă să fie refuzat de bănci, la împrumuturi! După 3 sesiuni consecutive în care Ludovic Orban nu a putut împrumuta bani, de la bănci, la sfârșitul lunii trecute, au urmat două sesiuni încheiate cu succes, însă cea de joi este un semi-eșec. Florin Cîțu a împrumutat joi de la bănci 598 milioane de lei, în două licitaţii de titluri de stat, sub nivelul programat, de un miliard de lei.

Prima emisiune licitată, de certificate de trezorerie cu discont, avea o valoare nominală de 500 milioane lei şi scadenţa la un an, iar valoarea totală a cererii a fost de 463 milioane lei. Potrivit anunţului, în conformitate cu Regulamentul-cadru privind operaţiunile de piaţă cu titluri de stat pe piaţa internă, ministerul a respins ofertele de cumpărare transmise ce au depăşit un nivel al randamentului de 3,35%, informează mediafax.ro.

Citește și: În plină criză pe piața muncii, omul instalat de Guvernul Orban aruncă peste jumătate de milion de euro pe bannere, pixuri, agende, pliante și afișe

În final, valoarea adjudecată a fost de 337,3 milioane lei, din care băncile au oferit în nume propriu 270,8 milioane lei, la o dobândă de 3,33%.

Pentru a doua emisiune de obligaţiuni, cu scadenţa la patru ani şi o dobândă propusă de 3,25%, Ministerul Finanţelor a primit oferte totale de 355 milioane lei. Suma adjudecată a fost de 261 milioane lei, din care băncile au acoperit în nume propriu 151 milioane lei. Randamentul până la maturitate aferent preţului mediu de adjudecare a fost de 3,98%.

Citește și: Victor Costache va ocupa o nouă funcție la Ministerul Sănătății

Ministerul a precizat că a respins în totalitate ofertele de cumpărare transmise cu un nivel al preţului mai mic de 97,1443%.

Ministerul de Finanţe şi-a propus să atragă de pe piaţa internă 4 miliarde lei în luna aprilie, prin licitaţii de titluri de stat, după ce a împrumutat 4,4 miliarde lei în cursul lunii martie.

Citește și: Atenție! Toate documentele emise de MAI cărora li se prelungește valabilitatea, în perioada stării de urgență .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.