Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un vot la alegerile generale anticipate din Bulgaria a ajuns la 50 de Euro. Anunțul a fost făcut chiar de Ministerul de Interne de la Sofia

Pinterest
euro schimb valutar

Prețul unui vot cumpărat este acum de aproximativ 100 de leva (circa 50 de euro), a declarat pentru Nova TV secretarul general adjunct al Ministerului Afacerilor Interne de la Sofia, Stanimir Stanev. La alegerile anterioare au fost menționate sume diferite, dar cel mai des a fost vehiculată suma de 50 de leva per vot. Inflația ridicată a afectat, se pare, și această piață, anunță Mediapool preluat de Rador.

Ofițerul superior de poliție a vorbit și despre una dintre cele mai frecvent utilizate scheme pentru cumpărarea în masă de voturi - firme care sunt apropiate de primării și care au atribuite diferite activități de construcții, generează profit și o parte din acesta este alocat pentru cumpărarea de voturi. Majoritatea primăriilor din Bulgaria sunt controlate de GERB și Mișcarea pentru Drepturi și Libertăți.

Poliția a întreprins acțiuni împotriva cumpărării de voturi, din data de 19 august, susține Stanev. Până în prezent, sunt înregistrate 449 de infracțiuni, au fost deschise 194 de dosare penale. Joi va fi lansată operațiunea națională care are legătură directă cu alegerile parlamentare. În urmă cu o săptămână, liderii listelor Partidului Socialist Bulgar din nord-vestul Bulgariei au trimis o scrisoare deschisă ministrului afacerilor interne, Ivan Demerjhiev, în legătură cu cumpărarea de voturi. Ei susțin că există dovezi „de pregătire brutală, neascunsă și evientă a listelor electorale, distribuire a banilor și „distribuire a teritoriilor”.

Scrisoarea semnalează că, în ciuda sesizării structurilor regionale ale MAI din Bulgaria, există date „cu privire la o inadmisibilă inacțiune până în prezent în cazul acțiunilor ilegale vizibile și publice de cumpărare de voturi pentru anumite partide - pe teritoriul regiunilor menționate - acestea sunt GERB și Mișcarea pentru Drepturi și Libertăți”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.