Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul lui Nicolae Bănicioiu: Risc de carnagiu la alegerile locale

banicioiu

Prim-vicepreședintele Pro Romania, Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății, a transmis vineri că organizarea alegerilor locale pe 27 septembrie, în actualul context al creșterii ritmului infectărilor, reprezintă un atentat la sănătatea românilor și dacă nu se iau măsurile necesare e riscul ca scrutinul să devină un „carnagiu”.

Citește și: New York Times CONTRAZICE anunțurile ALARMISTE din România: Epidemia de coronavirus, ușoară creștere .

„Alegerile pe 27 septembrie reprezintă cel mai grav atentat la sănătatea românilor ! Ieri a fost promulgată legea care stabilește data alegerilor locale, și anume 27 septembrie, lăsând, în schimb, o serie de aspecte esențiale nelămurite. Cum anume vom vota în siguranță. Vor asigura această lege și normele ei toate instrumentele necesare unui vot în pandemie? Este evident că pentru o democrație eficientă sunt necesare atât alegerile locale din septembrie, cât și alegeri parlamentare premergătoare acestora, doar că ESTE VITALĂ O ORGANIZAREA EFICIENTĂ ȘI SIGURĂ.Prioritățile s-au schimbat radical odată cu apariția pandemiei Covid-19, poate sună cinic să ne gândim la alegeri în contextul în care în spitale există o situație gravă, însă este mult mai periculos să fie lăsată România într-o situație neclară din punct de vedere legislativ”, a scris Bănicioiu pe Facebook.

„Punctul cel mai important pe lista de priorități în calendarul alegerilor trebuie să fie condițiile de siguranță ale celor care merg să-și exercite dreptul de vot. De asemenea, trebuie să existe scenarii alternative pentru persoanele care din varii motive nu reușesc să ajungă în secție. Sunt necesare modalități pentru a vota în spital, în închisoare sau în alte locuri de genul, peste tot fiind necesare echipamente de protecție, dezinfectant,culoare, măști, etc. Condițiile de vot ale oamenilor și a celor care gestionează secțiile de votare, dar și activitatea de campanie electorală, precum și prelucrarea ulterioară a datelor trebuie făcute respectând cu strictețe proceduri și având toate măsurile de distanțare și de protecție pentru ca această acțiune să nu se transforme într-un carnagiu”, a adăugat el.

„Avem oare aceste pregătiri făcute? Măcar demarate? Eu unul mă îndoiesc! Astfel spus, deși îl vedem pe Orban arătându-se preocupat de evoluția numărului de infectați, totuși nu prezintă nimic pentru organizarea în condiții de siguranță a alegerilor. Oare marii specialiști liberali ori chiar dl Tătaru, nu-i explică premierului că perioada de campanie electorală cât și cea premergătoare campaniei (strângerea listelor de semnături, de exemplu ) sunt foarte periculoase pentru răspândirea coronavirusului? Eu, unul, cred că această grijă a d-lui Orban este doar mimată! Dacă ar fi reală, nu s-ar fi grăbit cu data de organizare a alegerilor ignorând părerea și sfatul specialiștilor ! Din păcate și PSD aici a mers pe mâna lui Orban (din nou!) și vor fi părtași poate la cea mai mare greșeală făcută în această pandemie! România nu este nici Franța și nici măcar n-are numărul de paturi de ATI ale Poloniei! Orice demers pre-electoral sau electoral constituie un atac la sănătatea românilor în această perioadă și va avea consecințe grave!”, a mai scris Bănicioiu.

Citește și: Alina Bica, declarații-bombă în fața judecătorilor italieni (presă) .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.