Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banii în plus de la MAPN vor fi pentru instrucția militarilor

Mihnea Motoc

Mihnea MotocBugetul Ministerului Apărării a fost majorat ca urmare a acordului între pardidele politice de a aloca 2% din PIB în anul 2017. Astfel că 1.7% din PIB i s-a alocat ministerului pentru anul 2016.

Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a declarat că majorarea bugetului Apărării vine ca urmare a noilor amenințări de securitate și a nevoii oamenilor de a se simți în siguranță.

Banii în plus din buget se vor îndrepta către intensificarea pregătirii și a instrucției militarilor dar și către achiziționarea de noi aparate de luptă.

„Cred că întreg sistemul este animat, eu însumi de asemenea, de dezideratul revitalizării industriei naționale de apărare. Ceea ce putem face noi este să dăm o previzibilitate cât mai mare de necesarul nostru nu numai în proiecția de anul viitor, dar și în proiecția pe anii succesivi, pentru ca industria noastră de apărare să-și poată organiza și mobiliza resursele, face planurile, în așa fel încât să poată fi aceea care să poată răspunde comenzilor noastre”, a declarat Mihnea Motoc pentru Digi 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.